Ganna wederom de beste in tijdrit Bessèges, eindzege gaat naar Thomas Wielrennen
Wielrennen

Ganna wederom de beste in tijdrit Bessèges, eindzege gaat naar Thomas

Ganna wederom de beste in tijdrit Bessèges, eindzege gaat naar Thomas

Filippo Ganna heeft in Frankrijk de slotetappe van de Ster van Bessèges gewonnen. De Italiaan was in zijn specialiteit, de tijdrit, opnieuw niet te kloppen. De eindzege in de ronde was weggelegd voor Benjamin Thomas.

De Ster van Bessèges sloot dit jaar wederom af met een tijdrit van elf kilometer. Net als vorig jaar was Alès, en dan vooral het lastige slotklimmetje, het decor van deze race tegen de klok. Alsof de tijd had stilgestaan, was het Ganna die al redelijk snel de eerste toptijd wist neer te zetten. De wereldkampioen tijdrijden was ook een jaar eerder al de beste op dit parcours. Hij zette een tijd van 15.32 minuten neer in het Franse plaatsje.

De ene na de andere renner beet zijn tanden stuk op de tijd van de Italiaan. Wel kwamen de renners van Trek-Segafredo erg sterk voor de dag. Onder meer Mads Pedersen, Bauke Mollema en Antonio Tiberi nestelden zich in de top van de daguitslag. Ook Jay Vine, een dag eerder nog bijna ritwinnaar, reed eveneens een sterke tijdrit.

Thomas grijpt naast dagzege, maar wint de ronde

Met Ganna aardig stevig aan de leiding, was het wachten op de renners van het algemeen klassement. Bovenin bevonden zich namelijk nog enkele figuren die het de Italiaan lastig zouden kunnen maken met de eindzege in het achterhoofd. Thibault Guarnelec, Pierre Latour en Diego Ulissi reden bijvoorbeeld een puike tijd, maar voor hen was alleen een ereplek weggelegd.

Alle ogen waren vervolgens gericht op Thomas, die vorig jaar nog tweede eindigde in deze tijdrit achter Ganna. Ook dit jaar kon de Fransman zijn Italiaanse concurrent niet kloppen, maar dat mocht de pret niet drukken. De hardrijder finishte als derde in de strijd om de dagzege, wat tevens genoeg was voor hem om de eindzege veilig te stellen.

Uitslag etappe 5 Ster van Bessèges 2022


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws