Gee kan lachen met tweede plaatsen: 'Als ik wél had gewonnen, zouden ze me voortaan in de gaten houden' Wielrennen
Wielrennen

Gee kan lachen met tweede plaatsen: 'Als ik wél had gewonnen, zouden ze me voortaan in de gaten houden'

Gee kan lachen met tweede plaatsen: 'Als ik wél had gewonnen, zouden ze me voortaan in de gaten houden'

Eenieder die niet hoopte dat Derek Gee (Israel-Premier Tech) na al zijn ereplaatsen een keer wél een Giro-rit (of -klassement) zou winnen, houdt hoogstwaarschijnlijk niet van aanvallend ingestelde coureurs. De welbespraakte Canadees finishte vanuit de vroege vlucht maar liefst vier keer als tweede en twee keer als vierde. 'Tot overmaat van ramp' eindigde Gee daarbij ook nog eens in zowel in het puntenklassement als het bergklassement op een tweede plaats.

'Het is natuurlijk wel een beetje frustrerend als je zo vaak als tweede over de meet komt', vertelt Gee, die tevens een fervent vogelaar is, aan Cycling Pro Net. 'Maar aan de andere kant ben ik ook gewoon enorm blij met hetgeen ik heb gepresteerd', relativeert de man wiens familie (en vriendin) hem met een verrassingsbezoek kwam opzoeken in Rome.

'Ik ben heel erg benieuwd hoe ik mezelf als renner kan ontwikkelen en wat voor type renner ik ga worden', aldus Gee

Gee mag zich met recht dé revelatie van de 106e Ronde van Italië noemen. Wanneer hem gevraagd wordt hoe zijn toekomst als coureur precies voor zich ziet, antwoordt de 25-jarige poulain van Sylvan Adams ietwat twijfelend. 'Ik ben heel erg benieuwd hoe ik mezelf als renner kan ontwikkelen en wat voor type renner ik ga worden. Maar ik ga eerst eens herstellen van deze ronde.'

'Het zal moeilijk worden om een Giro als deze te overtreffen', concludeert de Canadees kampioen tijdrijden. 'Gelukkig heb ik niet gewonnen, want anders zouden ze me voortaan in de gaten gaan houden', sluit hij lachend af. Op maandag 29 mei werd duidelijk dat Gee wél de prijs voor de meest strijdlustigste renner in de Italiaanse rittenkoers had gewonnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws