Geeft Mas vervolg op Spaanse zeges? 'Hoop zeker nog in deze Vuelta te winnen' Wielrennen
Wielrennen

Geeft Mas vervolg op Spaanse zeges? 'Hoop zeker nog in deze Vuelta te winnen'

Geeft Mas vervolg op Spaanse zeges? 'Hoop zeker nog in deze Vuelta te winnen'

Met de Spanjaarden gaat het vooralsnog voorspoedig in de Vuelta a España. Jesús Herrrada won vrijdag de zevende etappe, daar Marc Soler eerder al de vijfde etappe won. Verder staat Enric Mas knap derde in het klassement met alle vooruitzichten op het eindpodium.

Na afloop van de zevende etappe was ook Mas blij met de overwinning van zijn landgenoot Herrada. ‘Het lijkt erop alsof het Spaanse wielrennen terugkomt aan de top, en dat is wat telt’, zegt de voorlopig nummer drie van het klassement tegen Esciclismo. Wordt Mas de volgende Spanjaard die zegeviert in de Vuelta? ‘Ik hoop zeker nog in deze Vuelta te winnen’, reageert de kopman van Movistar op de vraag.

De komende twee etappes worden belangrijk voor het algemeen klassement. Zaterdag finishen de renners na een lange klim bergop en zondag wordt er gefinisht op een loeisteile helling van ongeveer drie kilometer. Mas heeft zich echter nog niet verdiept in de etappes. ‘Nu is het tijd om te rusten en morgen zal ik me erin verdiepen. Ík heb geen voorkeur voor het een of het ander’, aldus Mas, die in het klassement derde staat op 28 seconden van leider Remco Evenepoel. Op zijn eerste achtervolger – Primoz Roglic – heeft hij een ruime halve minuut voorsprong. Mas eindigde in zowel de Vuelta van 2018 als 2021 al eens op het eindpodium (tweede).


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws