Geen Jakobsen? Geen probleem! Tobias Lund Andresen wint voor dsm-firmenich PostNL na chaotische slotfase in Turkije Wielrennen
Wielrennen

Geen Jakobsen? Geen probleem! Tobias Lund Andresen wint voor dsm-firmenich PostNL na chaotische slotfase in Turkije

Geen Jakobsen? Geen probleem! Tobias Lund Andresen wint voor dsm-firmenich PostNL na chaotische slotfase in Turkije

Tobias Lund Andresen heeft de vierde rit in de Ronde van Turkije gewonnen. De renner van dsm-firmenich PostNL was de beste in een korte en listige etappe met een aantal venijnige klimmetjes. Hij versloeg onder meer Danny van Poppel in de sprint. Voor de Deen was het zijn eerste profzege. Andresen pakte ook de leiderstrui over van Giovanni Lonardi.

De vierde etappe was er één met de nodige hobbels en een listige finale, maar op papier wel dermate gemakkelijk dat een sprint voor de hand lag. Een groep van acht man besloot voor de vlucht te gaan. James Whelan (Q36.5 Pro Cycling), Calum Johnston (Caja Rural-Seguros RGA), Owen Geleijn (TDT-Unibet), Manuele Tarozzi (Bardiani CSF-Faizanè), Gianni Marchand (Tarteletto-Isorex), Vinzent Dorn (BIKE AID) en Samet Bulut en Petros Mengs (Beykoz Belediyesi). Ze kregen een minuut of drie maximaal op het controlerende peloton.

Jakobsen, Cavendish en Welsford in de problemen door lastige middenfase

De kopgroep spatte op de twee klimmetjes uiteen. Deze lagen in het midden van de rit en zorgden toch voor een hoop actie. Bergtruidrager Bulut poogde punten te sprokkelen, maar was duidelijk niet in zijn beste doen. Dorn liet zich wel zien en pakte twee keer de volle buit, hij was duidelijk de sterkste bergop. In het peloton kregen de topsprinters het lastig. Mark Cavendish, Fabio Jakobsen en Sam Welsford moesten de rol lossen op de tweede klim en het was maar de vraag of ze met behulp van hun ploeg nog terug konden komen.

In het restant richting kustplaats Bodrum, op een steenworpafstand van het Griekse eiland Kos, lagen nog enkele minder noemenswaardige hellinkjes die de finale konden bepalen. Het peloton was niet groot meer en de vluchters zagen hun voorsprong als sneeuw voor de zon verdwijnen. Zij hadden op twintig kilometer van de finish nog een dikke halve minuut over op het peloton. Astana maakte daar tempo voor Max Kanter, ook Polti-Kometa hielp een handje.

Ontbreken topsprinters bemoeilijkt achtervolging, maar vluchters stranden in zicht van de haven

De voorsprong mocht dan snel geslonken zijn, door de afwezigheid van de topsprinters was ook de achtervolging een stuk minder overtuigend. Lonardi zag zijn Polti-teamgenoten gasgeven, maar de gift van een halve minuut allesbehalve dichtrijden. De vluchters hadden op negen kilometer van de meet nog steeds een kansrijke voorsprong. Op een oplopend strookje kropen Whelan, Tarozzi en Johnston ervandoor. Onder meer Geleijn moest afhaken.

Ze deden wat ze konden, maar snel dichterbij kwamen ze niet. De mannen van Astana en Polti reden met van pijn vertrokken gezichten door de slopende laatste kilometers. Tarozzi plaatste op twee kilometer een demarrage en kieperde zijn medevluchters overboord. De Italiaan stoomde door en reed alleen de brede slotlaan op. Hij viel echter stil in de laatste duizend meter en het chaotische peloton ging dan toch richting een sprint. Hierin was Lund Andresen duidelijk de snelste. Hij timede zijn sprint perfect en kwam in de laatste vijftig meter over onder meer Van Poppel heen. Hij pakte met zijn zege ook de leiderstrui.

Uitslag etappe 4 Ronde van Turkije

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws