Lund Andresen prijst kopman Jakobsen, Van Poppel ondanks nieuwe tegenslag strijdbaar in Turkije Wielrennen
Wielrennen

Lund Andresen prijst kopman Jakobsen, Van Poppel ondanks nieuwe tegenslag strijdbaar in Turkije

Lund Andresen prijst kopman Jakobsen, Van Poppel ondanks nieuwe tegenslag strijdbaar in Turkije

Tobias Lund Andresen was woensdagmiddag de beste in een sprint van een uitgedund peloton in de Ronde van Turkije. De Deense snelle man van dsm-firmenich PostNL zegevierde na een chaotische sprint en kon zo bij afwezigheid van zijn teamcaptain Fabio Jakobsen de meubelen redden voor zijn team. Als klap op de vuurpijl mocht hij ook de leiderstrui aantrekken. Na afloop ging hij in op zijn zege, zijn rol in de ploeg en de toekomst.

'De mensen die deze ronde misschien kijken, beseffen niet hoe veel hier geklommen moet worden', opende Andresen. 'De vlakke dagen zijn hier niet echt vlak, er moet veel geklommen worden. Grote delen van de dag zijn de wegen slecht, het lijkt soms alsof we over kasseien rijden. Het was lastig om grip te houden, maar het past bij mij', aldus de man die in de finale ook nog lek reed, maar uitzonderlijk kalm bleef en kon terugkeren. In de finale zag het er vervolgens lang naar uit dat de vluchters het zouden gaan redden, maar de laatste vluchters werden in de laatste rechte strook ingerekend. Andresen timede zijn sprint het best.

Andresen ziet Jakobsen als teamplayer: 'Hij bleef mij ook aanmoedigen'

'Deze zege is goed voor mijn zelfvertrouwen. Ik heb dat vanuit mezelf al, maar jongens als Fabio Jakobsen helpen daar echt bij', ging de Deen verder. 'Ook al werd hij vandaag vroeg gelost, hij ging mij dan maar aanmoedigen dat ik voor mijn kans moest gaan. Hij had de benen niet, maar motiveerde me enorm. Het is prachtig dat ik nu de leiderstrui heb. Ik wil in de toekomst mezelf blijven focussen op dit soort etappes. Ik kan goed sprinten, maar zit ergens in het midden. De steile bergen kan ik niet aan, maar de wat kleinere heuvels wel. Daar ga ik me op focussen', aldus de laureaat van de dag.

Van Poppel gaat onverstoorbaar door in jacht op succes in Turkije: 'Benen zijn nog steeds sterk'

Danny van Poppel werd namens BORA-hansgrohe tweede in de sprint. De Nederlander won gisteren, maar werd later teruggezet in de uitslag. Woensdag was hij er opnieuw dichtbij. Desondanks toonde hij na afloop op het ploegkanaal zijn veerkracht. 'Vandaag was het erg zwaar en de hitte eiste zijn tol. Desondanks ben ik blij dat ik weer voor de zege kon sprinten. Na gisteren was een overwinning duidelijk welkom geweest, maar ik ben blij dat ik de benen nog steeds sterk zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws