Geen nieuw seizoen voor 36-jarige Pierre Rolland: Fransman besluit te stoppen Wielrennen
Wielrennen

Geen nieuw seizoen voor 36-jarige Pierre Rolland: Fransman besluit te stoppen

Geen nieuw seizoen voor 36-jarige Pierre Rolland: Fransman besluit te stoppen

Pierre Rolland heeft zijn fiets definitief aan de wilgen gehangen. De 36-jarige coureur had de afgelopen maanden al twijfels of hij zijn carrière moest blijven voortzetten, maar heeft aan die twijfels nu een einde gemaakt. Via zijn sociale media heeft de Fransman een video gedeeld waarin hij het nieuws bekend maakte.

In eerste instantie zou Rolland bij zijn huidige ploeg B&B Hotels - KTM kunnen blijven. Maar na het debacle rondom die ploeg, zou de tweevoudig etappewinnaar in de Tour de France een andere ploeg moeten zoeken. In eerdere berichtgeving meldde de klimmer al dat hij zich geen zorgen maakte over zijn toekomst: 'Ik heb contacten, dus misschien ga ik wel door. Maar ik heb ook de mogelijkheid om te stoppen. Ik heb namelijk ook nog andere carrière-plannen.'

De keuze viel dus op de mogelijkheid stoppen. In de video laat de renner weten dat hij heel veel mooie mensen heeft ontmoet, waarna hij renners, stafleden en managers bedankt voor alle jaren: 'Bedankt voor alles', kopt hij boven de video.

Rolland wist in 2011 en 2012 een Tour-etappe te winnen. Dat kunstje herhaalde hij in de Giro van 2017. Als klassementsrenner was zijn beste resultaat een vierde plaats in de Giro van 2014. Ook in de Tour haalde Rolland de top-tien: in 2012 kwam hij tot plek acht in het klassement.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws