UCI komt met verdict: B&B Hotels (of Paris Cycling City, zoals het project heette) krijgt geen licentie Wielrennen
Wielrennen

UCI komt met verdict: B&B Hotels (of Paris Cycling City, zoals het project heette) krijgt geen licentie

UCI komt met verdict: B&B Hotels (of Paris Cycling City, zoals het project heette) krijgt geen licentie

Het was natuurlijk al even bekend dat het nieuwe project van Jerome Pineau op losse schroeven stond, maar de UCI is nu met een definitief oordeel gekomen. De wielerbond heeft Paris Cycling City (zoals het project volgens de documenten van de UCI heette) geen licentie voor 2023 gegeven. Bolton Equities, Team Corratec en Tudor Pro Cycling krijgen wel een ProTeam-licentie.

'Nadat we het bericht kregen dat de ploeg niet in de gelegenheid is om zichzelf te registreren bij de UCI, heeft de licentiecommissie besloten om de registratie van Paris Cycling City te weigeren', meldt de bond in een persbericht. Ook de vrouwenploeg van B&B staat niet vermeldt bij de ploegen voor 2023, waardoor ook zij op straat staan.

Een hard gelag voor renners als Mark Cavendish en Cees Bol, terwijl anderen als Ramon Sinkeldam (Alpecin-Deceuninck) en Luca Mozzato (Arkéa Samsic) al eieren voor hun geld kozen. Naast renners staan ook ploegleiders, koks, buschauffeurs en alle andere stafleden plots op straat, wat natuurlijk verschrikkelijk is.

Cees Bol hoopt op oplossing

Bol gaf in gesprek met CyclingOnline al aan dat hij hoopt op een snelle oplossing, al zal hij niet de enige renner zijn die er zo in staat. 'Mijn management kijkt naar alternatieven. We werken aan plan B. Het gaat wel goed komen, maar ik kan daar nog niet veel over zeggen. Normaal was ik deze week op stage gegaan met de nieuwe ploeg. Ik hoop dat er snel een team komt die met me wil werken, dan zit ik zo in Spanje als dat nodig is. De komende dagen en weken zullen uitwijzen waar ik heen ga.'

Ploegbaas Pineau werkte al maanden aan zijn project voor 2023, waarbij vele potentiële sponsornamen de revue passeerden. Grote naam Cavendish bleef lange tijd aan boord, maar zelfs dat was niet genoeg. Afgelopen week liet Pineau zijn renners al weten dat ze op zoek mochten naar een nieuw team voor het komende jaar en hij zelf nog aan een doorstart wilde werken, maar ook dat lijkt nu dus mislukt.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news