Gehavende Guerreiro heeft 'moeite met bewegen': 'Hij is erg toegetakeld' Wielrennen
Wielrennen

Gehavende Guerreiro heeft 'moeite met bewegen': 'Hij is erg toegetakeld'

Gehavende Guerreiro heeft 'moeite met bewegen': 'Hij is erg toegetakeld'

Ruben Guerreiro ondervindt nog veel hinder van zijn valpartij in de tweede etappe van de Tour de France. De Portugees was daar betrokken bij een valpartij en liep enkele verwondingen over zijn lichaam op. Voorlopig verbijt hij de pijn in koers.

Afgelopen zondag liet Guerreiro nog een foto zien van zijn lichaam, waar de schaaf- en brandwonden van het asfalt over zijn lichaam te zien waren. 'Gevochten met tijgers', schreef hij er toen nog goedlachs bij. Toch heeft hij nog behoorlijk wat last van de val, zo deelt zijn ploeggenoot Neilson Powless mee in zijn column bij VeloNews.

Powless voorbeeldig teamgenoot: 'Ik wacht op hem'

'Ruben is erg toegetakeld', klinkt het bij de Amerikaan. 'Hij is gestopt met stretchen 's avonds, maar vooral omdat hij moeite heeft met bewegen. Hij is overal net wat langzamer mee, maar ik doe mijn best om bijvoorbeeld bij het eten en bij vertrek op hem te wachten. Hij kan er ook niets aan doen dat hij één of twee minuten te laat ergens is.'

Powless toont zich een voorbeeldig teamgenoot met zijn helpende hand: 'Het voelt slechts om hem ergens achter te laten. Ik probeer hem gezelschap te houden, zodat we óf op tijd komen of op zijn minst gezamenlijk een paar minuutjes te laat zijn.' Volgens de klimmer zorgt de rest van de ploeg ook goed voor Guerreiro: 'Ze houden zijn wonden in de gaten en helpen hem zoveel mogelijk. Hij heeft wat tijd nodig, maar hij is er erg relaxed onder. Hij spaart energie waar dat kan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws