Geïrriteerde Rowe tegen critici die hem veroorzaken crash Pedersen verwijten: 'Go f*ck yourself' Wielrennen
Wielrennen

Geïrriteerde Rowe tegen critici die hem veroorzaken crash Pedersen verwijten: 'Go f*ck yourself'

Geïrriteerde Rowe tegen critici die hem veroorzaken crash Pedersen verwijten: 'Go f*ck yourself'

Luke Rowe is niet gediend van de kritiek die hem ten goede kwam na de zware valpartij van Mads Pedersen in het Bos van Wallers. De Deen klapte daar vol op de rug van de man uit Wales, die met een lekke voorband door de duizelingwekkende strook moest.

Rowe was present in de kopgroep met Florian Vermeersch, Nils Eekhoff en Max Walscheid, toen een lekke band in het gebied-Arenberg een einde maakte aan zijn podiumaspiraties. De achtervolgende groep, met Mathieu van der Poel voorop, ontweek de zwalkende Rowe, maar nummer vier in de rij Pedersen reed recht op de rug/fiets van Rowe, die zelf ook ten val kwam. Pedersen moest opgeven, maar kwam er zonder breuken vanaf. Rowe reed wel uit en werd 67e.

Naderhand kwam er kritiek op Rowe, die volgens critici af had moeten stappen en de weg niet moest blokkeren voor de achtervolgende renners. Op Instagram laat Rowe zich nu uit over het voorval: 'Ik ben gebombardeerd met berichten over de valpartij van Pedersen, you are nuts, nuts.'

'Voor degenen die mij een bericht stuurden: ik had een lekke voorband, totaal geen controle op de fiets. Probeer zelf eens om op een fiets met een lekke voorband door het Bos van Wallers te rijden', aldus Rowe in klare taal. 'Ik probeerde rechts aan te houden, maar maakte een zwieper, waarna Mads met veertig kilometer per uur tegen me aanreed. Voor degenen met kritiek, en ik ga het zo aardig mogelijk zeggen, go fuck yourself.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws