Mads Pedersen

Mads Pedersen is een Deense wielrenner die uitkomt voor Trek-Segafedo. Hij werd in 2019 wereldkampioen wielrennen en staat bekend als een goede allrounder. 

Pedersen werd in 2017 op 21-jarige leeftijd prof bij Trek-Segafredo, waar hij direct de Giro mocht rijden. In 2018 mocht hij op voor zijn eerste volledige Vlaamse voorjaar, en niet zonder succes. Na een vijfde plaats in Dwars door Vlaanderen eindigde de jonge Deen als tweede in de Ronde van Vlaanderen, een ongelofelijke prestatie voor iemand van zijn leeftijd. 

2019 was in eerste instantie een baaljaar voor Pedersen, die door de Deense bondscoach werd geselecteerd voor het WK wielrennen in Yorkshire. Daar was het hondenweer en laat dat nou net geen obstakel voor Pedersen zijn, die eerst topfavoriet Mathieu van der Poel zag wegvallen met een hongerklop en vervolgens de overgebleven favoriet Matteo Trentin klopte in de sprint. Zodoende was de ongelofelijke Pedersen op 23-jarige leeftijd plots wereldkampioen wielrennen!

Jammer genoeg kon de wereldkampioen niet al te veel genieten van zijn regenboogtrui, daar deze precies in het coronajaar viel. Daardoor waren de klassiekers verschoven naar het najaar en werd het WK een stuk naar voren gehaald. Het deerde Pedersen niet, daar hij bevestigde met een zege in Gent-Wevelgem. In 2021 begon hij op hetzelfde elan, met een zege in Kuurne-Brussel-Kuurne. De rest van dat jaar werd echter geen succes, en Pedersen wil dit ongetwijfeld verbeteren in 2022. 

Mads Pedersen Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties