George Bennett komt terug op 'Did a Landis' uitspraak over nieuwe ploeggenoot Froome: 'Ik weet zeker dat het goed komt' Wielrennen
Wielrennen

George Bennett komt terug op 'Did a Landis' uitspraak over nieuwe ploeggenoot Froome: 'Ik weet zeker dat het goed komt'

George Bennett komt terug op 'Did a Landis' uitspraak over nieuwe ploeggenoot Froome: 'Ik weet zeker dat het goed komt'

'Did a Landis!' Deze enigszins beruchte uitspraak van George Bennett na de negentiende en knotsgekke koninginnenetappe in de Giro d'Italia van 2018 is en blijft een memorabele in de wielergeschiedenis. Zijn quote, waarmee hij etappewinnaar Chris Froome op eigen wijze vergeleek met dopingzondaar Floyd Landis, hield de gemoederen destijds enigszins bezig. En nu weer, want volgend jaar zijn Bennett en Froome ploeggenoten.

'Ja, ik ken het citaat dat je bedoelt,' zei Bennett lachend bij Global Cycling Network. De uitspraak over Froome was enigszins controversieel, aangezien Landis in zijn jaren zo eenzelfde solo uit de mouw schudde als Froome, echter - zo bleek later - met de hulp van stimulerende middelen. Zijn vergelijking tussen de Brit en de Amerikaan werd door zijn ploeg (destijds nog LottoNL-Jumbo) online gepubliceerd.

'Kijk, veel jongens in het team zijn al mijn vrienden. Er zijn Britten, Australiërs en Canadezen. Dus ik train met veel van die jongens. Ik weet zeker dat Froome en ik erom zullen lachen. Als je naar zijn sociale media kijkt, is het duidelijk dat Chris een grappige kerel is, en ik ben er vrij zeker van dat hij goed tegen een grapje kan. Ik weet zeker dat het goed komt.'

Tekst loopt verder onder de video.

Bennett weet nog niet wie beter is: Vingegaard of Pogacar?

Door de transfer van de 33-jarige Bennett komt hij bij zijn nieuwe werkgever Israel-Premier Tech niet alleen viervoudig Tour de France-winnaar Chris Froome tegen, hij verlaat ook een Tour-winnaar: Tadej Pogacar. En dat maakt dat Bennett in de positie zit dat hij niet alleen Pogacar als teamgenoot heeft meegemaakt, maar ook tweevoudig Tour-winnaar Jonas Vingegaard bij zijn tijd in Nederlandse dienst.

'Het is vaak een discussie die ik heb gehad tijdens een biertje met vrienden. Wie is een betere rijder? Om het zo te zeggen: Tadej is de enige renner die de Ronde van Vlaanderen en de Ronde van Frankrijk kan winnen, maar ik denk dat het antwoord afhangt van hoe je definieert wat een betere renner betekent', aldus de Nieuw-Zeelander.

'Wie is beter in de Tour de France? Nou, de laatste jaren moet je Jonas zeggen. Maar als het erop aankomt wie de betere wielrenner is, denk ik dat het allemaal afhangt van hoe je wielrennen definieert. Ik hou van de Tour, en het is alles voor mij, maar het is nog steeds behoorlijk speciaal om een man elke race te zien opstaan en proberen te winnen. Het is in veel opzichten een onbeantwoordbare vraag. Ik denk dat ik nog een jaar nodig heb voordat ik jouw vraag kan beantwoorden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws