Gesbert wint slotrit in Ronde van Algarve, Rodrigues pakt de eindzege Wielrennen
Wielrennen

Gesbert wint slotrit in Ronde van Algarve, Rodrigues pakt de eindzege

Gesbert wint slotrit in Ronde van Algarve, Rodrigues pakt de eindzege

Élie Gesbert was de sterkste in de slotrit van de Ronde van Algarve. Samen met João Rodrigues ging hij richting de finish. Daarin was de Fransman sterker en pakte zo zijn eerste etappeoverwinning sinds 2017. Rodrigues schrijft wel de eindzege van de Portugese ronde op zijn naam.

Na de twintig kilometer lange tijdrit van zaterdag ging het peloton in de vijfde etappe richting de finishplaats Malhão. Met de minimale verschillen in het klassement was er in de laatste rit nog van alles mogelijk. De Engelse Ethan Hayer van INEOS Grenadiers was aan het begin van de etappe de trotse drager van de leiderstrui.

Snelle aanloop richting de bergen

Het duurde even tot er zich een kopgroep vormde in de koers. Na 25 kilometer was er een groep met dertien renners. De Nederlandse Danny van Poppel was één van die renners. Andere bekende namen waren Oliver Naesen, Pascal Ackermann en Sam Bennett. Met een maximale voorsprong van drieenhalve minuut konden de renners in de groep onderling uitmaken wie de punten onderweg mocht oppakken.

Luís Fernandes (Radio Popular Boavista) had duidelijk zijn zinnen gezet op het bergklassement. De Portugees kwam als eerste boven op de eerste twee klimmetjes van de dag en pakte zo acht bergpunten mee. In het eerste uur lag het tempo in de koers hoog. Het gemiddelde was namelijk 47,8 km/h. Met nog 35 kilometer te gaan besloten Michael Schwarzmann (BORA-hansgrohe) en Benjamin Thomas (Groupama-FDJ) zich los te maken van de kopgroep.

Rodrigues sloopt de concurrentie

In de laatste kilometers begon het peloton op te stomen. Kasper Asgreen, de winnaar van de tijdrit en derde in het klassement, plaatste een korte aanval die uiteindelijk niet slaagde. Met nog zeven kilometer te gaan waren alle renners terug gepakt en kon de echte slotfase beginnen.

De ogen waren vooral gericht op Asgreen, Hayter en João Rodrigues (W52/FC Porto). De ploeg van Rodrigues wist het de leider in het klassement goed moeilijk te maken met hoog tempo. De Portugees ziet daardoor zijn kans schoon en maakt een klein gaatje ten opzichte van zijn concurrentie. Met nog 1,5 kilometer is het gat nog groter en Rodrigues ging daarmee opweg naar een mooie overwinning. Samen met Élie Gesbert kwam hij richting de finish. De Fransman van Arkéa Samsic pakte de de dagzege, maar Rodrigues was de gevierde man door de eindzege op zijn naam te schrijven.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws