Ploegleider Cornelisse dolblij met zege Merlier: 'Het is gekkenhuis' Giro d'Italia
Giro d'Italia

Ploegleider Cornelisse dolblij met zege Merlier: 'Het is gekkenhuis'

Ploegleider Cornelisse dolblij met zege Merlier: 'Het is gekkenhuis'

Michel Cornelisse is één van de ploegleiders namens Alpecin-Fenix in de Giro d’Italia en hij was uiteraard dolblij met de zege van Tim Merlier. ‘Het is gekkenhuis’, zegt hij uitgelaten in de uitzending van Kop over Kop van Eurosport.

Alpecin-Fenix mikt uiteraard in de Giro op ritzeges met Merlier, maar op voorhand was het nog wel even afwachten hoe de Belg zich zou handhaven tussen de wereldtop in een grote ronde. Cornelisse had echter veel vertrouwen in de kwaliteiten van zijn sprinters, al maakte hij zich een beetje zorgen of Merlier zich niet te makkelijk zou laten wegduwen. ‘Tim is een faire sprinter, dus hij laat zich wel eens wegzetten uit een goede positie. Maar vandaag deed de ploeg geweldig werk. Hij zat ideaal geplaatst en dan blijkt hij een van de snelste van de wereld te zijn. Daar hebben wij vertrouwen in natuurlijk’, aldus Cornelisse.

De Giro van dit jaar is betekent het debuut van Alpecin-Fenix in een grote ronde. ‘We hebben met onze ploeg nog nooit een etappe in een grote ronde verloren, behalve de tijdrit van gisteren’, vertelt de ploegleider gekscherend. Op serieuzere toon vervolgt hij. ‘Nee, het is geweldig, voor de hele ploeg. Als je dit kan doen in een eerste grote ronde, dan is dat geweldig. Ik ben normaal niet van het dronken worden, maar vanavond ga ik meedrinken.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws