Geweldige Dumoulin verslaat Langeveld en pakt Nederlandse titel in het tijdrijden Wielrennen
Wielrennen

Geweldige Dumoulin verslaat Langeveld en pakt Nederlandse titel in het tijdrijden

Geweldige Dumoulin verslaat Langeveld en pakt Nederlandse titel in het tijdrijden

Tom Dumoulin heeft het Nederlands kampioenschap tijdrijden rondom Emmen gewonnen. Na een spannende strijd wist hij Sebastian Langeveld met een voorsprong van 27 seconden te verslaan. Koen Bouwman reed ook sterk en legde beslag op de derde podiumplek.

Na de finish van de vrouwen was het gelijk tijd voor de tijdrit bij de mannen. Daar was het Wieger van der Wier die als eerste aan het rondje in Emmen begon. Bij de koers van de vrouwen konden we al te zien dat het parcours redelijk technisch was met enkele scherpe bochten, waarnaast ook de Muur van Emmen een lastig klimmetje bleek.

Arensman verpulvert concurrentie in eerste blok, Bouwman en Van den Berg in het tweede 

Ook bij de mannelijke tijdrijders werd gewerkt met drie verschillende blokken aan tijdrijders, waarbij de bekendste naam in het eerste blok Thymen Arensman was. De jonge renner van Team DSM wist zijn concurrentie daarin op grote achterstand te zetten, want maar één renner wist net binnen een minuut van hem te eindigen. Met een tijd van 38.44 minuten dook hij al wel ruim onder de winnende tijd van Anna van der Breggen bij de vrouwen.

Ook in het tweede blok waren het logischerwijs de profs die de dienst uitmaakten. Julius van den Berg (EF Education-NIPPO) en Koen Bouwman (Jumbo-Visma) haalden renner na renner in tijdens hun blok en ook de tijd van Arensman was voor de twee renners geen partij. Eerst dook Van den Berg al ruim een minuut onder zijn tijd, waarna Bouwman daar nog eens een schepje bovenop deed. Op die manier konden de tijdrijders in het laatste blok hun borst natmaken.

Dumoulin tussentijds nipt sneller dan sterke Langeveld

Onder meer Ide Schelling en Langeveld deden een poging om de tijd van de nummer twaalf van de jongste Giro d'Italia van de troon te stoten. Waar de eerste al veel tijd verloor bij het tussenpunt, dook Langeveld wel ruim onder de tijd van Bouwman. De glorie voor Langeveld duurde alleen niet lang, want direct erna dook Dumoulin weer vijf seconden onder zijn tussentijd. Pakt de Limburger zijn vierde nationale titel bij het tijdrijden?

Ondertussen kwam Schelling nog in de buurt van de tijd van Bouwman, maar kwam alsnog nog zeven seconden te kort. Uiteindelijk werd duidelijk dat er geen maat stond op Dumoulin. Hij geeft zijn terugkeer kleur met de nationale titel in het tijdrijden. In de tweede ronde wist hij zijn voorsprong uit te bouwen naar een kleine halve minuut. Langeveld pakt wel knap het zilver, nog ruim voor Bouwman.

Uitslag NK tijdrijden mannen 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws