Gewezen kopman Sosa toont in Langkawi weer eens zijn potentie: 'Het was een ingewikkeld jaar' Wielrennen
Wielrennen

Gewezen kopman Sosa toont in Langkawi weer eens zijn potentie: 'Het was een ingewikkeld jaar'

Gewezen kopman Sosa toont in Langkawi weer eens zijn potentie: 'Het was een ingewikkeld jaar'

Iván Ramiro Sosa is de nieuwe leider in de Tour de Langkawi. De Colombiaan van Movistar kwam donderdag als eerste boven in een zware bergetappe en nam zo de leiderstrui over. Een welkome overwinning, zegt hij na afloop.

Sosa kwam afgelopen winter over van INEOS Grenadiers en had grote ambities bij Movistar. Naast een rit- en eindzege in de Vuelta Asturias viel het allemaal wat tegen, beaamt ook Sosa. De klimmer ging bijvoorbeeld als kopman naar de Giro d'Italia, maar reed anoniem rond en werd 49e. 'Het was een ingewikkeld jaar en dus wilde ik het seizoen hier goed afsluiten', vertelt hij na afloop van zijn ritzege op donderdag.

De ritzege kwam redelijk uit de lucht vallen, daar Sosa de afgelopen weken nergens echt vorm toonde. Het is desondanks alweer zijn zestiende overwinning op profniveau. Zo gek was het dus ook weer niet dat hij samen met Hugh Carthy streed om de dagzege in Langkawi. 'Ik kende de slotklim niet. Ik heb hier vijf jaar geleden weleens gekoerst, maar toen was er geen klim. Hij was loodzwaar.'

Sosa kon Carthy lossen in slotkilometer

Sosa looft de tactiek van Movistar, dat met onder meer ook Einer Rubio altijd op de voorposten was. 'We hebben heel attent gekoerst en als team goed samen gereden. Ik kon Carthy goed volgen in het tweede deel van de klim en kon in de slotkilometer zelfs een beetje versnellen. Ik ben blij met deze vorm en wil graag gaan vechten voor de eindzege.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws