Gilbert zet vraagtekens bij 'Strive for Five' Pogacar: 'Weet niet of hij die risico's wil nemen' Wielrennen
Wielrennen

Gilbert zet vraagtekens bij 'Strive for Five' Pogacar: 'Weet niet of hij die risico's wil nemen'

Gilbert zet vraagtekens bij 'Strive for Five' Pogacar: 'Weet niet of hij die risico's wil nemen'

Lange tijd leek het onmogelijk dat er iemand nog een gooi zou doen naar het winnen van de vijf wielermonumenten, maar Philippe Gilbert zorgde de afgelopen jaren voor een omwenteling. De huidige commentator van Eurosport ziet in het huidige peloton met onder meer Wout van Aert en Tadej Pogacar nog enkele gegadigden.

'Die vijf wielermonumenten winnen, is niet makkelijk', kopt de Waal bij zijn nieuwe werkgever een voorzet voor open doel in. 'Het kost heel veel energie en kracht, aangezien het verschillende koersen zijn. Sanremo is gemaakt voor sprinters en punchers, Vlaanderen en Roubaix voor sterke en zware gasten, en Luik en Lombardije voor de lichtere coureurs. Die alle vijf winnen, is heel zwaar', concludeert Gilbert, die er zelf vier van de vijf won. Zijn Strive voor Five eindigde afgelopen jaar, zonder Milaan-Sanremo te winnen.

Gilbert weet niet of Pogacar Roubaix-risico wil nemen 

Gilbert twijfelt openlijk of Pogacar de wil heeft om ooit voor Roubaix te gaan. De Sloveen richt zich dit seizoen wel nadrukkelijk op Milaan-Sanremo en de Ronde van Vlaanderen, maar liet zich tot dusver nog niet zien in Noord-Frankrijk, 'Hij is er eentje die ze alle vijf zou kunnen winnen, maar ik blijf met twijfels zitten over één koers: Roubaix. Niet enkel de capaciteit om die klassieker te winnen, maar nog meer omwille van het risico dat hij zal moeten nemen om Roubaix op zijn naam te schrijven', schetst Gilbert. Dit seizoen zal de renner van UAE-Team Emirates normaal gesproken alvast niet te zien zijn in Roubaix, daar hij zijn planning inricht rondom andere koersen.

'Als renner die wil meedoen voor grote rondes weet ik niet of hij bereid is om dat risico te nemen. Dus dat is een groot vraagteken', aldus de ex-renner. Tot dusver slaagden er drie mannen in om alle Monumenten te winnen: Eddy Merckx. Roger De Vlaeminck en Rik van Looy.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws