Girmay gelinkt aan Tourdebuut in 2023: 'Hij heeft een voordeel ten opzichte van pure sprinters' Wielrennen
Wielrennen

Girmay gelinkt aan Tourdebuut in 2023: 'Hij heeft een voordeel ten opzichte van pure sprinters'

Girmay gelinkt aan Tourdebuut in 2023: 'Hij heeft een voordeel ten opzichte van pure sprinters'

Team Intermarché-Wanty-Gobert heeft in een persbericht gereageerd op het parcours van de Tour de France in 2023, dat donderdagmiddag werd gepresenteerd. 'Een parcours waarop Louis Meintjes en Biniam Girmay kunnen shinen', luidt een van de statements van de Belgische ploeg.

Aike Visbeek, performance manager bij Intermarché-Wanty-Gobert, laat op de teamsite weten blij te zijn met het uitgestippelde parcours voor de aankomende Tour de France. 'Het parcours is er een waar we op gehoopt hadden. Het zullen sowieso drie lastige weken gaan worden, met veel beklimmingen en weinig tijdritkilometers. Dit sluit erg goed aan bij het profiel van Meintjes, die net als in 2022 onze klassementsman zal worden.'

Naast een aantrekkelijk parcours voor Meintjes, lijken er ook vele heuvel- en sprintetappes een kolfje naar de hand van de goed klimmende Girmay. 'Ik ben erg blij met de heuvelritten in het begin van de ronde. Dit biedt Girmay een voordeel ten opzichte van de pure sprinters, die voornamelijk pas in het tweede deel van de ronde aan hun trekken komen', aldus Visbeek. Girmay zelf liet eerder deze maand al weten te dromen van een Tourstart in 2023. Dit lijkt dus, weliswaar onder voorbehoud, werkelijkheid te gaan worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws