Giro d'Italia, wat doe je nu? Leiderstruien krijgen in 2023 groot wit vlak en hip patroontje Wielrennen
Wielrennen

Giro d'Italia, wat doe je nu? Leiderstruien krijgen in 2023 groot wit vlak en hip patroontje

Giro d'Italia, wat doe je nu? Leiderstruien krijgen in 2023 groot wit vlak en hip patroontje

De Giro d'Italia heeft maandagavond de vier leiderstruien gepresenteerd. Zoals ieder jaar worden de tricots officieel voorgesteld, al is er op het oog vaak weinig anders aan dan een jaar ervoor. Dat is in 2023 wel anders.

De Giro-organisatie heeft ervoor gekozen om op het roze (algemeen klassement), blauw (bergklassement), paars (puntenklassement) en wit (jongerenklassement) de buik en rug volledig wit te maken. In de koers zal dit allemaal wat minder opvallen, omdat de sponsornaam op deze plaatsen komt. In andere jaren was de rest van het shirt echter roze.

Nu moeten we even afwachten hoe het shirt er in het echt uitziet, maar ook aan het roze van La Maglia Rosa lijkt te zijn geknutseld. We merken plots een hip patroontje op in de kleuren. De vier truien hebben zoals gebruikelijk wel een grote sponsor op de borst, met ook La Gazzetta dello Sport dat niet mag ontbreken. Wat vinden jullie ervan?

Zo zag de roze trui er in 2022 uit.
Zo zag de roze trui er in 2022 uit.
3 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws