Giro-organisatie scherpt corona-maatregelen aan: 'Misschien hadden we dat sneller moeten doen' Wielrennen
Wielrennen

Giro-organisatie scherpt corona-maatregelen aan: 'Misschien hadden we dat sneller moeten doen'

Giro-organisatie scherpt corona-maatregelen aan: 'Misschien hadden we dat sneller moeten doen'

De Giro-organisatie schroeft na de eerste rustdag de coronamaatregelen weer op. Dat vertelt koersdirecteur Mauro Vegni bij La Gazzetta Dello Sport. Onder meer topfavoriet Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) was genoodzaakt om op te geven door een positieve test.

Vegni vertelt dat er geen protocol meer was. 'Dat betekent dat elke ploeg, als men dat wil, kan testen. Het team kan dan zelf beslissen om zijn positieve renner uit koers te halen of niet. De voorbije dagen hebben we gevallen gehad en misschien zijn er nog gevallen geweest die niet werden bekendgemaakt. Daar steek ik mijn hand niet voor in het vuur.'

'Wie met de renners praat, moet een mondkapje dragen', duidt Giro-koersdirecteur Vegni

Het heeft erin geresulteerd dat de organisatie van de Italiaanse rittenkoers 'oude' beperkingen weer opnieuw gaat invoeren. Er komt bijvoorbeeld een mondmaskerplicht in de zone waarin men in contact komt met de renners, waarmee hij hoofdzakelijk duidt op de start- en finishzone.

'Er wordt geen beperking opgelegd aan het werk dat gedaan kan worden, maar wie met de renners praat, moet een mondkapje dragen.' De 64-jarige Italiaan is vervolgens eerlijk als hem gevraagd wordt of de organisatie al niet eerder met ingrijpende maatregelen op de proppen moest komen. 'Of we dat sneller hadden moeten doen? Misschien wel, ja.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws