Kooij kopman van Jumbo-Visma in Vierdaagse van Duinkerke: 'Fijn om een nieuwe wedstrijd te ontdekken' Wielrennen
Wielrennen

Kooij kopman van Jumbo-Visma in Vierdaagse van Duinkerke: 'Fijn om een nieuwe wedstrijd te ontdekken'

Kooij kopman van Jumbo-Visma in Vierdaagse van Duinkerke: 'Fijn om een nieuwe wedstrijd te ontdekken'

Jumbo-Visma trekt in de Vierdaagse van Duinkerke, die op dinsdag 16 mei van start gaat en op zondag 21 mei ten einde komt, volledig de kaart van Olav Kooij, die namens de geelzwarten voor ritsucces in de sprintetappes moet zorgen. Dat heeft de Nederlandse ploeg op haar website bekendgemaakt.

Recentelijk kwam er een nieuwsbericht naar buiten dat als opvallend omschreven kon worden, daar diverse bronnen wisten te melden dat Kooij de succesformatie aan het einde van 2023 zou gaan verlaten. Naar verluidt zouden Team DSM en enkele Franse formaties Kooij met alle liefde en plezier willen inlijven. 'Het Jachtluipaard van Numansdorp' staat voor de eerste keer aan de start van de Vierdaagse van Duinkerke, die ook dit jaar zes etappes telt.

'De sprintzege in Parijs-Nice en mijn prestaties in de Vlaamse klassiekers zorgen ervoor dat ik met een positief gevoel terugkijk', aldus Kooij over zijn voorjaar

'Over het algemeen ben ik tevreden over hoe mijn voorjaar is verlopen', vertelt Kooij, die onder meer als tweede en achtste in respectievelijk Classic Brugge-De Panne en Gent-Wevelgem eindigde. 'De sprintzege in Parijs-Nice en mijn prestaties in de Vlaamse klassiekers zorgen ervoor dat ik met een positief gevoel terugkijk. Ik ben tevreden dat ik opnieuw wat stappen heb gezet.'

'Ik laste na het voorjaar even een rust- en trainingsperiode in', gaat de 21-jarige topsprinter verder over zijn afgewerkte planning na het eerste trimester van dit kalenderjaar. 'Op die manier kon ik me volledig voorbereiden op de wedstrijden die nog komen, waaronder de Vierdaagse van Duinkerke. Ik kijk ernaar uit. Ik reed de Vierdaagse van Duinkerke nog nooit, maar het is altijd fijn om een nieuwe wedstrijd te ontdekken', aldus Kooij, die tezamen met Mick van Dijke, Jos van Emden, Timo Roosen, Tosh Van der Sande, Per Hagenes en Loe van Belle de zevenkoppige selectie van Jumbo-Visma in de Franse rittenkoers vormt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws