Merlier zoeft met overmacht naar nieuwe sprintzege in GP Jean-Pierre Monseré Wielrennen
Wielrennen

Merlier zoeft met overmacht naar nieuwe sprintzege in GP Jean-Pierre Monseré

Merlier zoeft met overmacht naar nieuwe sprintzege in GP Jean-Pierre Monseré

Tim Merlier heeft in België de GP Jean-Pierre Monseré weten te winnen. In de massasprint bleek hij over de snelste benen te beschikken. Door de zege wordt hij de opvolger van Fabio Jakobsen, die vorig jaar de beste was.

Vorig jaar nog was de GP Jean-Pierre Monseré een prooi voor Jakobsen, maar de Nederlands kampioen is op dit moment nog niet voldoende hersteld van zijn verschrikkelijke val om die titel te verdedigen. In plaats van de Nederlander mikte Deceuninck-Quick-Step in deze sprinterskoers op de teruggekeerde Mark Cavendish. Voorafgaand aan de race had de ploeg al het vertrouwen in de topsprinter van weleer uitgesproken.

Negen relatief onbekende namen trokken in de aanval, maar het peloton had geen enkele moeite om deze kopgroep te controleren. Ruim voordat de finishlijn ook maar in zicht kwam, was het daardoor al zeker dat hun verhaal geen gelukkig einde zou krijgen. Op ongeveer 25 kilometer van de streep werden de laatste overblijvers van het groepje opgeraapt.

Veel valpartijen, peloton gaat sprinten

In de finale van de wedstrijd probeerden enkele renners nog wel een nieuwe demarrage op poten te zetten, maar alle pogingen werden gesmoord door het hoge tempo van het peloton. Een massasprint leek onafwendbaar, dus nam de snelheid en de hectiek in het peloton toe. In het gedrang kon het niet voorkomen worden dat meerdere valpartijen ontstonden.

De meeste sprintersploegen meldden zich vooraan, maar van ondersteuning voor Cavendish leek amper nog sprake. In een chaotische finale schoven de renners flink heen en weer. Merlier ging van heel ver aan, maar geen enkele renner was gewaagd aan de rappe sprintbenen van de Belg. Met overmacht snelde hij naar zijn tweede zege deze week, nadat hij eerder al Le Samyn wist te winnen. Cavendish bleef achter met een tweede plek.

Uitslag GP Jean-Pierre Monseré 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws