Groenewegen ziet maatje Grondahl Jansen na jaar blessureleed terugkeren in Arctic Race of Norway Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen ziet maatje Grondahl Jansen na jaar blessureleed terugkeren in Arctic Race of Norway

Groenewegen ziet maatje Grondahl Jansen na jaar blessureleed terugkeren in Arctic Race of Norway

Het is al 16 augustus, maar de Noor Amund Grondahl Jansen maakt pas donderdag zijn seizoensdebuut namens Jayco AlUla. De Noor, jarenlang vaste lead-out van Dylan Groenewegen, rijdt na blessureleed de Arctic Race of Norway.

Grondahl Jansen, die van 2017 tot en met 2020 voor LottoNL-Jumbo/Jumbo-Visma reed, kampte met liesslagaderproblemen, een blessure die bij veel renners voorkomt. Hieraan werd hij tweemaal geopereerd, nadat hij eerder al lange tijd met aanhoudende coronaproblemen kampte. Hij reed in 2021 en 2022 nog wel de Tour de France namens BikeExchange-Jayco, maar fietste in de Arctic Race of Norway van 2022 zijn laatste wedstrijdkilometers uit. En dat is ondertussen al meer dan een jaar geleden...

Ter vervanging van Grondahl Jansen, wiens contract bij Jayco AlUla na drie jaar afloopt, werd Elmar Reinders dit jaar ingebeld voor de sprinttrein van Groenewegen. De Noor kan in de laatste maanden van 2023 nog een contract verdienen, maar zal in de eerste plaats blij zijn dat zijn lichaam hem weer toestaat om überhaupt weer te koersen na zo' lange periode vol tegenslag op sportief gebied. Geluk bij een ongeluk is dat hij in de tussentijd voor de tweede keer vader werd.

Grondahl Jansen staat te popelen om weer te koersen

Op social media liet de man met een talenknobbel - hij spreekt ook goed Nederlands - alvast van zich horen. 'Na een sabbatical van een jaar voelt het goed om terug te zijn op het werk', zegt hij met een kwinkslag. 'Misschien voelt het na de eerste rit minder plezant, maar ik ben er zeker van dat het tof gaat worden. Het is mijn eerste keer in Lapland en ik heb er erg veel zin in om zondag richting de Noordkaap te fietsen', doelt hij alvast op het uitrijden van de Arctic Race of Norway, een koers die door de A.S.O. wordt georganiseerd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws