Jumbo-Visma-trein van Roglic kortwiekt Burgos-concurrentie met machtsvertoon in ploegentijdrit Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma-trein van Roglic kortwiekt Burgos-concurrentie met machtsvertoon in ploegentijdrit

Jumbo-Visma-trein van Roglic kortwiekt Burgos-concurrentie met machtsvertoon in ploegentijdrit

Jumbo-Visma heeft zoals verwacht de ploegentijdrit in de Ronde van Burgos naar zich toe weten te trekken. De formatie met Primoz Roglic in de gelederen raffelde het dertien kilometer lange parcours in de Spaanse regio beduidend sneller af dan de concurrentie. Attila Valter is de nieuwe wedstrijdleider.

Juan Sebastián Molano (UAE-Team Emirates) was dinsdag de gelukkige overheerser in de vlakke slotfase van de eerste rit, waarin er zich geen grote klassementsverschillen voordeden in Burgos. Zodoende kon de focus van de mannen in het peloton snel op de tweede etappe, waarin een ploegentijdrit wél voor die verschillen zou gaan zorgen. Al was het maar omdat de laatste twee kilometer vies bergop gingen en indelen dus een belangrijk onderdeel zou zijn...

De mindere goden mochten het spits afbijten, met Electro Hiper als eerste team op het parcours. Die ploeg zag al snel Equipo Kern Pharma beter doen, waarbij opvallend was dat WorldTour-ploeg Astana Qazaqstan Team de tanden stukbeet op de procontinentale Spaanse formatie. Het volgende team van de hoogste orde, Bahrain Victorious, zette dan wel weer een tijd neer die het aan de stand verplicht was. EF Education-EasyPost zette zich even later achter de formatie van onder meer Damiano Caruso en Santiago Buitrago.

Jumbo-Visma laat zien dat het richting Vuelta-opener in Barcelona wel snor zit

Om 16.12 uur mochten de topfavorieten van Jumbo-Visma beginnen aan hun onderneming tegen de klok, met het zevental Roglic, Robert Gesink, Gijs Leemreize, Koen Bouwman, Valter, Edoardo Affini en Jan Tratnik. Deze mannen haspelden de dertien kilometer meer dan een halve minuut sneller af dan de tot dan toe snelste tijd van Bahrain Victorious, maar andere goede ploegen als Movistar, BORA-hansgrohe en UAE-Team Emirates moesten nog komen. Roglic besloot dat niet direct af te wachten, hij feliciteerde zijn ploeggenoten direct na aankomst met de geleverde arbeid.

Movistar zette zich als eerste van die drie ploegen op de tweede plek, wat niet onaardig was. BORA-hansgrohe kende onderweg al problemen en kwam ook niet aan de tijd van Jumbo-Visma, evenals de mannen van UAE-Team Emirates. Voor de Nederlandse formatie was het alleszins een geslaagde oefening richting de TTT van de Vuelta, waar de Spaanse ronde volgende week zaterdag in Barcelona mee zal starten.

Uitslag etappe 2 Ronde van Burgos 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws