Groot deel Tourkern Pogacar naar Dauphiné, Ayuso: 'Dit is de test voor het grote doel' Wielrennen
Wielrennen

Groot deel Tourkern Pogacar naar Dauphiné, Ayuso: 'Dit is de test voor het grote doel'

Groot deel Tourkern Pogacar naar Dauphiné, Ayuso: 'Dit is de test voor het grote doel'

UAE-Team Emirates heeft de selectie voor het Critérium du Dauphiné rond. De ploeg uit de Emiraten doet het in Frankrijk logischerwijs zonder Tourkopman Tadej Pogacar na diens Girozege, maar stuurt wel het grote deel van de kern voor de Ronde van Frankrijk naar de voorbereidingskoers. 'We hebben er allemaal zin in om te beginnen aan enkele mooie maanden', klinkt het.

Juan Ayuso, die eind juni zijn debuut zal maken in de Ronde van Frankrijk, is de kopman van dienst. 'Na de Ronde van Romandië heb ik een kleine break genomen, waarna ik de laatste tijd heb gebruikt om stap voor stap weer op te bouwen', aldus de Spanjaard. 'We hebben de afgelopen weken goed kunnen trainen op hoogte en de sfeer is heel goed, dus we hebben onszelf ten doel gesteld om scherp te racen in de Dauphiné.'

Naast Ayuso maken ook Nils Politt, Pavel Sivakov, Tim Wellens en kersvers vader Marc Soler onderdeel uit van de selecties voor beide Franse koersen. In de Dauphiné wordt dit vijftal aangevuld met Michael Vink en Igor Arrieta, terwijl naast Pogacar ook Joao Almeida en Adam Yates de Tour de France rijden. Zij zijn vermoedelijk de kopmannen van dienst in de Ronde van Zwitserland, al is die ploeg nog niet officieel bevestigd door de communcatie-afdeling van UAE-Team Emirates.

'Het Critérium du Dauphiné is een goede test voor de Tour de France', aldus Ayuso in het persbericht voorafgaand aan de Franse wedstrijd. 'De Tour is natuurlijk het grote doel, en voor mij is het al een droom om daar mijn debuut te maken. Er komen enkele prachtige maanden vol wedstrijden aan en we hebben er allemaal zin in om te beginnen', besluit de jongeling.

Selectie UAE-Team Emirates Critérium du Dauphiné 2024

Igor Arrieta
Juan Ayuso
Nils Politt
Pavel Sivakov
Marc Soler
Michael Vink
Tim Wellens

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news