Alles voor missie geel: BORA-hansgrohe met kanonploeg richting Dauphiné: Vlasov en Hindley helpen Roglic Wielrennen
Wielrennen

Alles voor missie geel: BORA-hansgrohe met kanonploeg richting Dauphiné: Vlasov en Hindley helpen Roglic

Alles voor missie geel: BORA-hansgrohe met kanonploeg richting Dauphiné: Vlasov en Hindley helpen Roglic

BORA-hansgrohe heeft vrijdagnamiddag dan ook de selectie bekendgemaakt voor het Criterium du Dauphiné. De Duitse ploeg maakt zijn ambities kenbaar richting de Tour de France en zet in op een enorm sterke ploeg. Daarin staat vooral de samenwerking tussen beoogd kopman Primoz Roglic en de luxeknechten centraal. De Sloveen wordt in zijn missie om eindelijk de Tour eens te winnen in de voorbereiding bijgestaan door onder andere Jai Hindley en Aleksandr Vlasov.

De selectie wordt verder vormgegeven met Matteo Sobrero, ook geen misselijke klimmer, de Luxemburgse allrounder Bob Jungels, Nico Denz en Marco Haller. Een ontzettend sterke ploeg dus. Hindley won in het verleden de Giro d'Italia al eens en ook Vlasov eindigde al hoog in de Tour: vijfde in 2022. Bovendien is de Rus dit jaar in misschien nog wel betere vorm dan Roglic. Hoe dan ook wordt het interessant om te zien hoe sterk BORA is in de Dauphiné, in Parijs-Nice kampte de ploeg nog met wat opstartproblemen.

Eerder dit seizoen viel Roglic uit in de Ronde van het Baskenland, waardoor hij een tijdje moest revalideren van zijn blessures. Desondanks is de Sloveen nu helemaal fit. Roglic begon 2024 matig met een tiende plek in Parijs-Nice bij zijn nieuwe ploeg, maar in het Baskenland won hij wel de openingstijdrit, waardoor hij de leiderstrui mocht dragen. 'Parijs-Nice liep inderdaad niet zoals gepland, maar ook daar kregen toch enkele zeer positieve signalen.'

'We wisten dat zijn integratie in het team tijd ging kosten na acht jaar in dezelfde ploeg. Visma | Lease a Bike is namelijk een super georganiseerde en zeer gestructureerde ploeg, dus we wisten dat er wat haperingen zouden zijn. Maar de Ronde van het Baskenland gaf het signaal dat hij de goede kant op ging en nu moeten we dat verhaal gewoon voortzetten', zei ploegleider Rolf Aldag eerder in mei. Dat verhaal wordt nu dus voortgezet in de Dauphiné.

Selectie BORA-hansgrohe voor het Criterium du Dauphiné 2024

Primoz Roglic
Jai Hindley
Aleksandr Vlasov
Marco Haller
Nico Denz
Matteo Sobrero
Bob Jungels

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws