Grote Remco Evenepoel Show in Coppa Bernocchi: Belg dubbelt peloton na aanval van 140 (!) kilometer Wielrennen
Wielrennen

Grote Remco Evenepoel Show in Coppa Bernocchi: Belg dubbelt peloton na aanval van 140 (!) kilometer

Grote Remco Evenepoel Show in Coppa Bernocchi: Belg dubbelt peloton na aanval van 140 (!) kilometer

Remco Evenepoel heeft een doorregende editie van de Coppa Bernocchi op onnavolgbare wijze weten te winnen. De Belg viel aan op 140 kilometer van de meet, kreeg vijf man mee, om die vervolgens kinderlijk eenvoudig af te schudden en in zijn uppie naar de finish te rijden.

De Coppa Bernocchi was grofweg op te delen in drie delen: een vlakke openingsfase, heuvelachtig middenrif en vervolgens weer een platte finale. Met de hele dag regen beloofde het alvast een zware koers te worden, waarin de mannen die goed bergop konden wel eens het voordeel konden hebben ten opzichte van de sprinters die hier normaliter aan het feest zijn.

In de beginfase van de koers kregen we al aanval na aanval: onder meer Pierre Latour en Alexandre Geniez lieten zien dat ze er zin in hadden op het vlakke, waardoor het wachten was tot de heuvels. Daar, op 140 kilometer van de aankomst, versnelde Remco Evenepoel. Zoals verwacht, zou je bijna zeggen.

Evenepoel kreeg ploeggenoot Fausto Masnada, Alessandro Covi (UAE-Team Emirates), Thibaut Pinot (Groupama-FDJ), Samuele Battistella (Astana-Premier Tech) en Team Qhubeka-NextHash-stagiair Antonio Puppio met zich mee. Marc Soler en Nick Schultz probeerden nog in de tegenaanval te gaan, maar zij kwamen te kort.

Evenepoel rijdt alles en iedereen op een hoop

De trein-Evenepoel was dus vertrokken, en ook in het peloton was het op dat moment alle hens aan dek. INEOS Grenadiers offerde mannetje na mannetje op in dienst van hun kopman Ethan Hayter, maar de voorsprong van Evenepoel en co steeg met rasse schreden. Met nog vijftig kilometer te gaan beschikten de zes vooraan nog altijd over meer dan vier minuten voorgift.

Op dertig kilometer van de meet besloot Evenepoel dat het tijd was om zijn vluchtgenoten af te schudden en zo geschiedde, vanaf dat moment liep de Coppa Bernocchi uit op de Grote Remco Evenepoel Show. Uiteindelijk reed hij in kort tijdsbestek enkele minuten weg van zijn medevluchters, terwijl het peloton zelfs gedubbeld werd door de jonge renner, die risico's vermeed in zijn zegetocht. Covi werd tweede, voor Masnada.

Uitslag Coppa Bernocchi 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws