🎥 Pogacar betrokken bij grote crash in achtste Tourrit, Vermaerke moet opgeven Wielrennen
Wielrennen

🎥 Pogacar betrokken bij grote crash in achtste Tourrit, Vermaerke moet opgeven

🎥 Pogacar betrokken bij grote crash in achtste Tourrit, Vermaerke moet opgeven

Het Tourpeloton is in het begin van de achtste etappe opgeschrikt door een grote valpartij. Daarbij kwamen ook enkele grote namen ten val, waaronder geletruidrager Tadej Pogacar. De crash heeft ervoor gezorgd dat Kevin Vermaerke heeft moeten opgeven.

Op het moment van de valpartij was er nog een felle strijd gaande om de vlucht van de dag. In de chaos en hectiek kwamen renners midden in het peloton met elkaar in aanraking, waarna de valpartij ontstond. Pogacar was een van de slachtoffers van de val, maar hij kon door ploeggenoten gelukkig al snel weer teruggebracht worden naar de grote groep. Ook omdat in het peloton enkele renners na de crash de benen stil hielden om te wachten op de gevallen coureurs.

Pogacar was zeker niet de enige betrokken klassementsrenner. Ook Geraint Thomas, Romain Bardet, David Gaudu, Aleksandr Vlasov, Enric Mas, Rigoberto Urán en Nairo Quintana liepen averij op. Daarnaast waren Michael Matthews, Peter Sagan, Ben O'Connor, Bauke Mollema, Maximilian Schachmann, Martijn Tusveld, en Albert Torres bij de slachtoffers.

Tot op heden heeft één renner moeten opgeven vanwege de valpartij. Kevin Vermaerke was voor de zoveelste keer deze Tourweek betrokken bij een crash, waarna het dit keer te veel was.

Snel meer.

Video: Pogacar betrokken bij valpartij in achtste etappe


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws