Covid bereikt Tourpeloton: Pogacar verliest Laengen, ook Bouchard positief Wielrennen
Wielrennen

Covid bereikt Tourpeloton: Pogacar verliest Laengen, ook Bouchard positief

Covid bereikt Tourpeloton: Pogacar verliest Laengen, ook Bouchard positief

Het coronavirus heeft nu ook de renners in de Tour de France bereikt. Voorafgaand aan de achtste etappe hebben twee renners de karavaan moeten verlaten door een positieve test. Het gaat om Geoffrey Bouchard en Vegard Stake Laengen (UAE Team Emirates).

Bouchard is de eerste renner deze Tour de France die de wedstrijd heeft moeten verlaten door een positieve coronatest. Voordat de Franse rittenkoers van start ging, waren wel al renners en stafleden bij Quick Step-Alpha Vinyl positief getest. Wat het vertrek voor Bouchard extra zuur maakt, is dat nu net 'zijn etappes' voor de deur stonden. In het verleden was hij al succesvol in grote rondes als bergtruiwinnaar in de Giro d'Italia en Vuelta a España.

Ook bij UAE Team Emirates ziet men een renner de koers verlaten. Volgens een bericht van de ploeg ontwikkelde de Noorse helper gedurende nacht keelpijn, waarna hij opnieuw getest werd op covid. Zowel zijn antigeen- als PCR-test bleek positief te zijn, waarna de ploeg geen enkel risico nam. Ze namen Laengen uit koers, waardoor de kopman het met een knecht minder moet doen de rest van de Tour.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws