Groupama-FDJ baalt van mislukte tactiek in Ronde van Spanje: 'Het ontbrak aan concentratie' Wielrennen
Wielrennen

Groupama-FDJ baalt van mislukte tactiek in Ronde van Spanje: 'Het ontbrak aan concentratie'

Groupama-FDJ baalt van mislukte tactiek in Ronde van Spanje: 'Het ontbrak aan concentratie'

Groupama-FDJ kijkt teleurgesteld terug op de achttiende etappe van de Ronde van Spanje. Ondanks het feit dat zowel Lorenzo Germani en Lewis Askey namens de Franse ploeg in de kopgroep zaten, baalt de ploeg ervan dat de 'echte klimmers' niet mee waren.

Het doel van de Franse formatie was duidelijk voorafgaand aan de achttiende etappe in de Vuelta. 'Het belangrijkste voor ons was om deel uit te maken van de kopgroep, maar met Michael Storer of Lenny Martinez', zei de Franse ploegleider Benoît Vaugrenard. 'Ik verwachtte niet dat de kopgroep zo vroeg zou vertrekken.' Germani en Askey wisten dus wel voor elkaar te krijgen om in de kopgroep te zitten. 'Germani deed geen kopwerk, omdat we hoopten dat de wedstrijd achter ons zou herstarten en dat een van onze klimmers zich in de kopgroep zou kunnen voegen.' Dit gebeurde echter niet wat resulteerde in een nog grotere voorsprong van de kopgroep en een te groot gat om te overbruggen.

Groupama-FDJ zat met de verkeerde renners in de kopgroep

Het duo van Groupama-FDJ slaagde erin de eerste twee beklimmingen van de dag te overleven, maar tijdens de derde klim, zestig kilometer voor de finish, beëindigde hun hoop voor een overwinning. De beste klimmers gingen ervandoor en in de eerste beklimming van de Puerto de La Cruz de Linares ging Remco Evenepoel alleen verder. 'We hadden ambities voor deze dag, vooral met onze klimmers', herinnerde Benoît Vaugrenard zich. 'We hadden twee renners voorin, maar niet echt degenen die een resultaat konden behalen, doordat het een bergetappe was. We zijn teleurgesteld dat we deze ontsnapping met Storer en Askey hebben gemist, omdat we wisten dat ze het zouden halen tot het einde.'

'Het ontbrak vandaag aan concentratie, en dat heeft ons aan het einde een goed resultaat gekost. Het is jammer, omdat we twee knechten hadden, maar geen klimmer', eindigt Vaugrenard. Het was goed om vooraan te zitten, maar het had weinig zin omdat we wisten dat het moeilijk voor ons zou worden', bevestigde Lewis Askey. Op vrijdag zullen de klassementsrenners waarschijnlijk weer ruimte maken voor de sprinters. 'Het is vlak maar potentieel winderig,' waarschuwt de Franse ploegleider. 'Er kan veel gebeuren, maar we denken nog steeds dat het een sprintfinish zal worden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws