Groupama-FDJ ziet dat bergen hun tol eisen: 'Pithie is terug in vorm en er zijn minder sprinters' Wielrennen
Wielrennen

Groupama-FDJ ziet dat bergen hun tol eisen: 'Pithie is terug in vorm en er zijn minder sprinters'

Groupama-FDJ ziet dat bergen hun tol eisen: 'Pithie is terug in vorm en er zijn minder sprinters'

Groupama-FDJ trekt in deze Giro d'Italia volle bak de kaart van voorjaarsrevelatie Laurence Pithie, maar zag de jonge Nieuw-Zeelander tot dusver nog niet excelleren. Pithie eindigde nog niet in de top tien, maar kwam ook al het nodige tegen: na een knieprobleem eerder in de ronde reed hij zondag lek op het slechtst denkbare moment, waardoor hij niet mee kon dingen naar een goed resultaat in Napels.

De etappe in het zuiden van Italië lag Pithie op papier perfect, met enkele beklimmingen in de technische finale. Groupama-FDJ vatte die heuvels dan ook van voren aan. 'Het ging eigenlijk allemaal heel goed, totdat Laurence een lekke band had op het slechtst denkbare moment. Het ging op dat moment heel snel en we zaten vrij ver met de auto, waarbij we ook maar een paar andere auto's konden passeren', aldus sportief directeur Frédéric Guesdon.

'We probeerden hem nog terug te brengen met enkele ploeggenoten, maar het ging vooraan te snel en het was te technisch om terug te keren. Al bij al is het heel teleurstellend, want ik had echt het gevoel dat hij de benen had om mee te doen voor een plek in de top vijf', klonk het uit de mond van de ploegleider na de door Olav Kooij gewonnen rit.

Groupama-FDJ hoopt woensdag op kans voor Pithie Giro d'Italia

Al bij al kwamen de verwachtingen nog niet uit bij de Franse ploeg. 'We trokken naar de Giro met veel ambities, vooral met Laurence, maar jammer genoeg heeft het tot dusver nog niet uitgepakt zoals we graag hadden gewild. Hij voelde zich niet op zijn best bij het begin en het niveau van de spurters is hier heel erg hoog.'

'Toch zit het de fysieke conditie van de jongens wel snor', aldus Guesdon. 'Ze hebben zich getoond in de ritten waarin dat kon en hadden betere resultaten verdiend. We zijn uiteraard tevreden met de vierde plek van Enzo Paleni, maar hopen op meer.' Woensdag is er een nieuwe kans, waar de ploegleider met vertrouwen naartoe kijkt.

'We hopen dat we een goede sprint kunnen rijden', aldus de sportief directeur voorafgaand aan de elfde rit. 'Laurence is terug in vorm en er zijn minder spurters, waarbij de bergen hun tol beginnen te eisen. We zijn optimistisch dat we op een gegeven moment beloond worden.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news