Knie-euvel speelt voorjaarsrevelatie Pithie parten in de Giro: 'Hopelijk gaat het elke dag wat beter' Wielrennen
Wielrennen

Knie-euvel speelt voorjaarsrevelatie Pithie parten in de Giro: 'Hopelijk gaat het elke dag wat beter'

Knie-euvel speelt voorjaarsrevelatie Pithie parten in de Giro: 'Hopelijk gaat het elke dag wat beter'

Laurence Pithie (Groupama-FDJ) werd na zijn goede klassieke voorjaar hoog aangeschreven voor deze Giro d'Italia, maar de Nieuw-Zeelander kon tot dusver niet écht overtuigen. De eerste dagen had hij het al over een euvel dat hem parten speelde, maar nu is duidelijk wat er precies mis is: hij heeft nog wat last van de knie.

Pithie sloot zijn voorjaar af met een zevende plek in Parijs-Roubaix, maar kwam daar ook hard ten val. Nadien had hij slechts drie weken om zich goed voor te bereiden op de Giro d'Italia, waardoor hij niet in de allerbeste conditie arriveerde in Italië. In de drie spurtkansen tot dusver wist hij zich desondanks wel te mengen: een zeventiende, elfde en zestiende plek vielen hem ten deel in Fossano, Andora en Lucca.

Woensdag besloot zijn team het dan ook een beetje over een andere boeg te gooien, door ook op de ontsnappingen te mikken. Lead-out Lewis Askey werd meegestuurd in de eerste vlucht, waarna Enzo Paleni de kopgroep die het haalde tot het einde mee ondersteunde. Paleni werd uiteindelijk vierde, nadat hij er in de slotfase voor koos om Andrea Pietrobon (Polti-Kometa) terug te halen.

Pithie blij met keuze Groupama-FDJ om op twee paarden te wedden

'Het was een heel goede dag voor de ploeg', liet Pithie na afloop optekenen via de kanalen van zijn ploeg. 'We waren bij alle ontsnappingspogingen. Dat is ook wat we wilden. Het is goed om iemand van voren te hebben, want ik ben niet de allerbeste sprinter in deze wedstrijd. Dan is het beter om op twee paarden te wedden', aldus de verstandige jongeling.

'Daarvoor zijn we beloond met de vierde plek van Enzo, wat heel cool voor hem is', vervolgt de kopman. 'Hopelijk kunnen we hierop voortbouwen en het goed blijven doen. Met mijn knie ging het iets beter. Tot dusver word ik heel goed ondersteund door de ploeg, dus hopelijk gaat het elke dag wat beter.' Een Pithie in goede vorm zou zich normaliter ook kunnen richten op de gravelrit van donderdag, maar het is dus nog even aankijken in hoeverre hij daartoe in staat is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws