Groves en Alpecin-Deceuninck spaarden al hun krachten voor Madrid: 'Ken de finish goed' Wielrennen
Wielrennen

Groves en Alpecin-Deceuninck spaarden al hun krachten voor Madrid: 'Ken de finish goed'

Groves en Alpecin-Deceuninck spaarden al hun krachten voor Madrid: 'Ken de finish goed'

Kaden Groves heeft zondag in Madrid nog één kans op dagsucces in deze Vuelta a Espana. De sprinter uit Australië, die in de eerste week al twee ritoverwinningen wist te boeken, hoopt in Madrid nog een derde aan zijn totaal van deze Ronde van Spanje toe te kunnen voegen.

Niet gek dus dat de gehele Alpecin-Deceuninck-ploeg zich zaterdag koest hield in de heuvelachtige omgeving van Madrid. 'Het was een heel lange dag. Niet ideaal voor ons, maar ik ben blij dat we alle beklimmingen overleed hebben', liet de drager van de groene trui na de aankomst optekenen.

'Er zaten geen echte bergen in, maar het was wel constant op en af', vervolgt Groves. 'Jumbo-Visma hield de race onder controle en uiteindelijk vormde zich er een mooie bus.' Alpecin-Deceuninck is momenteel nog met zes man in koers, al zag het lead-out-man Tobias Bayer vrijdag wel hard tegen het asfalt gaan.

Groves en Alpecin-Deceuninck spaarden zo veel mogelijk energie om zondag maar te kunnen sprinten

In de Spaanse hoofdstad hoopt Groves nog een keer mee te kunnen doen op ritsucces, nadat hij er in de afgelopen drie sprints om verschillende reden telkens naast greep. 'Ik ken de finish in Madrid nog goed van vorig jaar', doelt hij op de spurt die toen door concurrent Juan Sebastián Molano werd gewonnen. 'Na de teleurstelling van vrijdag hebben we onze zinnen gezet op zondag. We hebben zo veel mogelijk energie gespaard om het maar tot een sprint te kunnen laten komen.'

Kreeg Alpecin-Deceuninck in de tweede week nog weinig controle in de spurtersritten, zondag wordt dat vermoedelijk een ander verhaal. Ploegen als UAE-Team Emirates (Molano), DSM-firmenich (Alberto Dainese) en INEOS Grenadiers (Filippo Ganna) hebben al laten doorschemeren dat ze het graag tot een sprint willen laten komen in de slotrit van de Ronde van Spanje.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws