Groves wint voor het eerst in tenue Alpecin-Deceuninck: 'Was het verschuldigd' Wielrennen
Wielrennen

Groves wint voor het eerst in tenue Alpecin-Deceuninck: 'Was het verschuldigd'

Groves wint voor het eerst in tenue Alpecin-Deceuninck: 'Was het verschuldigd'

Kaden Groves heeft net zoals vorig jaar een sprint in de Ronde van Catalonië gewonnen. De Australiër versloeg in de vierde etappe Bryan Coquard. Het is Groves zijn eerste zege voor zijn nieuwe ploeg, Alpecin- Deceuninck. ‘Ik ben heel erg blij.’

Het peloton moest de hele etappe hard doorrijden om een kleine kopgroep met een paar sterke klimmers in te rekenen. ‘Het was een zware dag. De jongens reden de hele dag voor mij op kop. Ik had zelf niet het beste gevoel; ik voelde de inspanningen van de vorige etappes. Toen de finale aanbrak was ik me bewust dat ik mijn ploegmaten moest terugbetalen’, vertelt Groves aan Eurosport.

De sprint was met wind tegen, dus liet Groves zich in het slot een beetje terugzakken. ‘Zodoende gaf ik mij voldoende tijd om vanuit het wiel te komen en te winnen. ‘Groves timede perfect en kwam vlak voor de finish langs Coquard. ‘Het was heel close. Het laatste rechte eind liep lichtjes omhoog en er stond tegenwind. Eerlijk gezegd, ik was een beetje gestrest dat ik te laat zou komen. Maar je kan ook zeggen perfecte timing.’

De overwinning betekende zijn eerste zege in het tenue van Alpecin-Deceuninck. ‘Ik had tot dusverre nog niet de resultaten behaald die ik wilde. Ik was wel goed, maar het leverde geen uitslagen op. Ik ben heel blij met de eerste overwinning van het seizoen; ik was het verschuldigd aan de ploeg.’ De etappe van zaterdag is mogelijk een nieuwe kans voor de sprinters. ‘Etappe één was een kans, vandaag was een kans. Of het een sprint wordt hangt er helemaal vanaf wat de klimmers willen. De etappe van zaterdag is echter zeker een doel. Ik zal mijn best doen voor nog een overwinning’, besluit Groves.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news