Guerin verrast vriend en vijand door na lange solo vierde etappe Coppi e Bartali te winnen Wielrennen
Wielrennen

Guerin verrast vriend en vijand door na lange solo vierde etappe Coppi e Bartali te winnen

Guerin verrast vriend en vijand door na lange solo vierde etappe Coppi e Bartali te winnen

Alexis Guerin heeft op indrukwekkende wijze de vierde etappe in Coppi e Bartali gewonnen. In de lastige rit rondom Fiorano Modenese kwam de Fransman van Bingoal-WB na een hele lange solo als overwinnaar over de meet. Mauro Schmid (Soudal Quick-Step) en James Shaw (EF-Education EasyPost) konden het gat net niet dichtrijden en moesten genoegen nemen met de overige podiumplekken.

Na ietwat aftasten in de openingsfase reed er een grote kopgroep van zeventien man weg. De belangrijkste namen waren Rémi Cavagna (Soudal Quick-Step), winnaar van de eerste rit, Gijs Leemreize (Jumbo-Visma), Lawson Craddock (Team Jayco AlUla), Tony Gallopin (Trek Segafredo), Luke Rowe (INEOS Grenadiers) en Guerin. Het peloton gaf twee minuten prijs en de vlucht van de dag was gevlogen.

Meteen koers, kopgroep werkt niet samen

Vooraan werd er niet fantastisch samengewerkt, want in de afdaling van de eerste beklimming vielen Guerin, Cavagna en Ben Zwiehoff (BORA-hansgrohe) aan. Zij pakten een seconde of twintig op de achtervolgende groep. Het was uiteindelijk Guerin die alleen overbleef en verder wegreed. Zijn voorsprong van anderhalve minuut was voor Gallopin het signaal om in de achtervolging te gaan.

Gallopin reed op de Casa dello Storto het gat steeds verder dicht naar Guerin, terwijl het restant van de kopgroep werd opgeraapt door het peloton. De Fransman kon echter ook niet opboksen tegen het verschroeiende tempo van de grote groep en strandde op 25 seconden. Nadien vond iedereen het wel prima om Guerin nog te laten spartelen.

Waarschijnlijk was er een goede reden voor, want de Via Fazanna wachtte nog, maar Guerin had ineens weer twee minuten voorsprong. Na de steile puist viel onder andere de winnaar van rit drie, Ben Healy (EF-Education EasyPost), aan. De Ier herkende het gevaar en trachtte met ploegmaat Shaw, Mauro Schmid (Soudal-Quick Step), Johannes Staune-Mittet (Jumbo-Visma) en Domenico Pozzovivo (Israel Premier Tech) het tijdsverschil dicht te rijden. Zij kwamen tot op vijftien seconden, maar het was net niet genoeg. Schmid sprintte naar plek twee en behield zijn leiderstrui.

Uitslag etappe 4 Coppi e Bartali 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws