Guérin wint slotetappe Sazka Tour, Rota wordt derde en verzekert zich van eindwinst Wielrennen
Wielrennen

Guérin wint slotetappe Sazka Tour, Rota wordt derde en verzekert zich van eindwinst

Guérin wint slotetappe Sazka Tour, Rota wordt derde en verzekert zich van eindwinst

Alexis Guérin heeft de vierde en laatste etappe van deze Sazka Tour gewonnen. De Fransman reed samen met Michael Kukrle weg uit een kopgroep van dertien renners, waarna beiden sprintten voor de zege. Guérin won de sprint met enkele lengtes voor. Lorenzo Rota werd derde en is tevens de eindwinnaar.

In de slotetappe van deze Sazka Tour stond er nog heel wat op het spel. Er zou niet alleen gestreden worden voor de ritzege, ook het eindklassement was nog verre van beslist. Er stonden maar liefst elf renners binnen de halve minuut van leider Rota in het algemeen klassement. Het beloofde dus nog een pittige strijd te worden voor de eindzege.

Elf leiders worden er dertien, Intermarché controleert

Elf renners kozen al snel het hazenpad, met daarbij onder meer Ide Schelling, Tim Van Dijke en Kenny Molly. Op 95 kilometer van de aankomst maakten Tsgabu Grmay en Mathijs Paasschens de oversteek naar de kopgroep, en zo kregen we dertien koplopers. Intermarché-Wanty-Gobert, de ploeg van leider Rota, wilde geen risico nemen en liet de kopgroep niet ver weg rijden. De voorsprong van de dertien leiders schommelde lange tijd rond de minuut.

Iets over halfweg koers kreeg de sterke kopgroep toch wat meer ruimte. Op 80 kilometer van de aankomst was de voorsprong gegroeid tot 2.45 minuten. Vijftien kilometer later, op 65 kilometer van de aankomst, was het verschil al uitgegroeid tot 3.25 minuten. Het begon er alsmaar beter uit te zien voor de kopgroep, Intermarché-Wanty-Gobert was vooral bezig met de eindzege en toonde geen interesse in ritwinst.

Kukrle en Guérin rijden weg, Rota en Charmig strijden om eindzege

Enkele kilometers later, op 60 kilometer van de aankomst, toonden Kukrle en Guérin zich de sterksten in de kopgroep. De twee kozen het hazenpad en reden al snel een voorsprong van een minuut bijeen, het peloton verloor steeds meer terrein. Intermarché-Wanty-Gobert werd ondertussen in het peloton afgelost door Team Bardiani-CSF-Faizanè. Hun kopman Filippo Zana stond op de vijfde plaats in het algemeen klassement, op amper drie seconden van Rota.

Kukrle en Guérin werkten goed samen en behielden zo een mooie voorsprong. In het peloton barstte de strijd op het laatste klimmetje helemaal los, maar de twee vluchters waren toen al buiten bereik. In de sprint was Guérin duidelijk sneller dan Kukrle en pakte zo de ritwinst. In de groep der favorieten werd het nog spannend. Als Charmig derde zou worden, zou de eindzege alsnog naar de Deen gaan. Rota klopte Charmig echter in de sprint voor de derde plaats, pakte zo nog enkele bonificatieseconden en steekt zodoende de eindzege op zak.

Uitslag etappe 4 Sazka Tour 2022

Results powered by FirstCycling.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws