Pogacar tevreden, maar ook geheimzinnig na afloop van prachtrit: 'Ik versloeg Jonas, en hij mij daarna' Wielrennen
Wielrennen

Pogacar tevreden, maar ook geheimzinnig na afloop van prachtrit: 'Ik versloeg Jonas, en hij mij daarna'

Pogacar tevreden, maar ook geheimzinnig na afloop van prachtrit: 'Ik versloeg Jonas, en hij mij daarna'

Tadej Pogacar was de man die woensdag de lont in het kruitvat stak en vroeg aanging op de Pas de Peyrol. Lang leek hij naar de zege te vliegen met een mooie voorsprong op de rest van de klassementsmannen, maar dat was buiten Jonas Vingegaard gerekend. Uiteindelijk werd Pogacar zelfs geklopt door de Deen in het sprintje. Bij de huldiging zagen we hem etend op het podium, gevolg van een kleine hongerklop? Na afloop deed hij zijn reactie in het flash interview.

Pogacar opende meteen positief. 'Het was een hele goede dag, ons team heeft geweldig werk gedaan', doelde hij op de slotfase. 'Op de Puy Mary probeerde ik te gaan, maar Jonas was super sterk op de tweede klim erna. We gingen erna met zijn tweeën door. Nu heeft iedereen gezien in wat voor topvorm hij is. Hij heeft me verslagen op de lijn, chapeau voor hem, het was zwaar. Ik heb genoten, het was echt een mooie dag op de fiets, laten we zo doorgaan.'

Lees verder onder de video

Pogacar geeft zich niet helemaal bloot na afloop: 'Heb geen psychologische klap gekregen'

En toch proefden we meteen wat twijfel in zijn stem. Heeft Pogacar wel de juiste strategie gebruikt in de etappe van woensdag? 'Ik maakte misschien een klein foutje in de afdaling na de Puy Mary', doelde hij op het moment dat het even spannend werd en hij bijna wegslipte. 'Daarna moest ik het wat rustiger aan doen. Misschien heb ik iets teveel energie verspild voor die voorlaatste klim. Toch voelde ik me toen nog goed. Ik heb toen even op Jonas gewacht, wat gerecupereerd en wilde de boni's nog pakken op de top.'

Echter, Pogacar leek energie te verliezen op de Perthus, en daarom werd hij dan ook gevraagd of hij te weinig energie had. 'Ik wilde het op de sprint gooien, maar Jonas was super sterk. Ik denk niet dat ik de psychologische strijd heb verloren. Ik versloeg hem eerst, toen hij mij en in de sprint. Iedereen kan zien hoe goed we aan elkaar gewaagd zijn. Dit is een mooie manier om naar de Pyreneeën te trekken. Dat wordt weer anders, en daar hebben we ook een plan voor', zo sloot de gele trui 'tevreden' af, alhoewel er ook een onderlaag van frustratie te spotten was.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws