Evenepoel maakt indruk met beperkt tijdverlies richting 'outstanding-tenoren': 'Hij nam zelfs tijd terug' Wielrennen
Wielrennen

Evenepoel maakt indruk met beperkt tijdverlies richting 'outstanding-tenoren': 'Hij nam zelfs tijd terug'

Evenepoel maakt indruk met beperkt tijdverlies richting 'outstanding-tenoren': 'Hij nam zelfs tijd terug'

Jonas Vingegaard was de winnaar van de dag in de elfde rit van de Tour de France, maar Remco Evenepoel zal zich op plek drie ook een morele winnaar hebben gevoeld. De Belg van Soudal-Quick Step leek een zware dag tegemoet te gaan, toen hij Tadej Pogacar, Vingegaard en Primoz Roglic al vroeg moest laten gaan. Een teken van volwassenheid hield hem echter in de wedstrijd.

Evenepoel moest passen toen Pogacar aanviel en Vingegaard en Roglic de achtervolging inzetten. In de afzink kwam de witte truidrager terug bij de twee achtervolgers, alvorens hij op de volgende klim wél mee leek te kunnen. Vingegaard ging echter te hard in de jacht op Pogacar. Evenepoel koos z'n eigen tempo en dat bleek zo hoog, dat hij aan de streep maar een halve minuut verloor.

'Adam Yates had net een hele sterke kopbeurt gedaan en Tadej was bij zijn aanval heel agressief. Ik heb mezelf niet eens de vraag gesteld of ik zou proberen te volgen. Ik heb mijn eigen tempo gekozen. Naar boven, naar beneden en weer naar boven, want bij de volgende klim ging Jonas heel snel. Ik kwam zelf terug tot bij Primoz, die ontplofte', analyseerde Evenepoel zelf.

'Het was even spannend toen hij moest lossen, maar we zagen snel dat iedereen à bloc zat', stelde ploegleider Tom Steels na afloop bij Sporza. Evenepoel koos - zoals we hem al zo vaak hebben zien doen - voor z'n eigen tempo. 'Het was vechten tot de aankomst en dat heeft hij super gedaan. Hij heeft zichzelf goed onder controle gehouden en is blijven gaan binnen zijn grenzen, misschien een beetje erover zelfs.'

Lees verder onder de foto

Soudal-Quick Step zag Evenepoel als 'één van de sterksten'

Bij The Wolfpack hebben ze er vrede mee dat Pogacar en Vingegaard er bovenuit steken. De ploeg kwam voor een podiumplaats of top vijf naar de Tour en dat doel ligt nog altijd vol binnen bereik. 'In de finale denk ik dat Remco een van de sterksten was. Zo kon hij op het einde zelfs nog vijftien seconden dichterbij komen', aldus Steels.

Dat beaamt ook trainer Koen Pelgrim. 'Remco heeft altijd goed zijn eigen tempo kunnen aanhouden. Op het einde kon hij zelfs wat tijd terugnemen. Ik denk dat dit de waardeverhoudingen in de Tour zijn. Op de Galibier waren die twee ook al de beste. Zij zijn buitencategorie. Dat was vorig jaar ook al zo. Hij had kunnen proberen mee te gaan met Pogacar, maar dan loop je tegen de muur en verlies je misschien meer tijd.'

En dus overheerste ook bij Evenepoel zelf het positieve gevoel. 'Het was gewoon een goeie etappe. Misschien had ik niet het allerbeste gevoel, anders kon ik proberen te reageren, maar het is heel positief. Ik sta nog altijd tweede en de mannen achter mij hebben meer tijd verloren. Het is een positief einde van de dag. Ik moet positief zijn en content zijn met het gevoel. Ik probeer zo kort mogelijk bij die twee outstanding-tenoren te blijven. Ik verlies 25 seconden en dat is al minder dan in Valloire na de Galibier, hé.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws