Hagenes boekt knappe zege in Duinkerke: 'Rijd niet eens met mijn allerbeste vorm rond' Wielrennen
Wielrennen

Hagenes boekt knappe zege in Duinkerke: 'Rijd niet eens met mijn allerbeste vorm rond'

Hagenes boekt knappe zege in Duinkerke: 'Rijd niet eens met mijn allerbeste vorm rond'

Het 19-jarige toptalent van Jumbo-Visma Per Strand Hagenes heeft weer eens van zich laten horen. De Noor klopte na een zware etappe in de Vierdaagse van Duinkerke een ander toptalent - Romain Gregoire - in de sprint. Eerder dit seizoen won Hagenes al de Ronde van Drenthe.

Voorafgaand aan de rit waren wat betreft Jumbo-Visma de ogen vooral gericht op Olav Kooij, die derde stond in het klassement en al twee etappes had gewonnen. 'We hadden vooraf al besproken dat ik in de finale de aanvallen gewoon mocht volgen', zegt Hagenes in het flashinterview.

Hagenes raakte vervolgens op kop met Gregoire. 'Ik wist dat Gregoire heel sterk was, dat hebben we wel gezien in eerdere etappes. Daarom was hem volgen een slim plan. Hij wilde vooral tijd pakken voor het klassement. Ik kon daarna in het wiel zitten en hem in de sprint kloppen. Ik rijd voor mijn gevoel niet eens met mijn allerbeste vorm rond. Het verloopt hier in Frankrijk voor onze ploeg boven verwachting', besluit Hagenes.

Kooij: 'Leggen ons er nog niet bij neer'

Kooij kwam als achtste op elf seconden over de finish in Cassel. 'ijn doel was om mijn goede positie in het klassement te behouden. Dat is gelukt, al is het jammer dat Gregoire extra tijd pakte', zegt Kooij op de ploegsite. De Nederlander staat nu derde in het klassement op zeventien seconden van de leider. De Vierdaagse van Duinkerke besluit met een rit voor de sprinters.

'We wisten dat Per vandaag kansrijk was. Toen ik hem voorop zag rijden, wist ik dat hij het zou afmaken', vervolgt Kooij. 'We staan er in het klassement nog steeds goed voor, maar ik vrees dat de zeventien seconden achterstand net te veel zijn om nog te kunnen winnen. Al leggen we ons uiteraard nog niet bij het resultaat neer. Feit is dat we met drie ritzeges nu al kunnen terugkijken op een geslaagde week.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws