Halvorsen verschalkt Groves na fotofinish in Slowakije, Sagan derde en nieuwe leider Wielrennen
Wielrennen

Halvorsen verschalkt Groves na fotofinish in Slowakije, Sagan derde en nieuwe leider

Halvorsen verschalkt Groves na fotofinish in Slowakije, Sagan derde en nieuwe leider

Kristoffer Halvorsen heeft zijn slag geslagen in rit drie van de Ronde van Slowakije. De spurter van Team BikeExchange versloeg Kaden Groves na een fotofinish, terwijl Peter Sagan derde werd. De thuisfavoriet is wel de nieuwe leider.

Net als in rit twee leverden de renners in etappe drie veel strijd om de vlucht van de dag te vormen. De mannen van Deceuninck-Quick-Step hielden het gespuis scherp in de gaten, met als gevolg dat er na vijftig kilometer nog altijd geen kopgroep was. Uiteindelijk kregen we alsnog enkele mannen die ervoor gingen, met onder meer Roger Adriá (Equipo Kern Pharma) en Alessandro Tonelli (Bardiani) als meest bekende namen.

Uiteindelijk bleef Matej Zahalka als laatste over van de kopgroep, maar ook hij werd met nog vijftien kilometer voor de boeg ingerekend. Iljo Keisse was de man van dienst om de kopgroep bij te halen, maar uiteindelijk was het allemaal kroniek van de aangekondigde massaspurt.

Alle spanning van deze rit in laatste kilometers

Richting de laatste kilometers sloop de nervositeit er toch wat in, maar het was niets vergeleken met de stress die we in WorldTour-wedstrijden meemaken. In de bochtige finale nam Team BikeExchange het initiatief, maar zij werden overrompeld door Uno-X.

Team DSM en Deceuninck-Quick-Step probeerden hun mannen ook bij elkaar te brengen, terwijl Sagan het ouderwets in zijn eentje uitzocht. In de laatste kilometer was het Jannik Steimle die de kop nam, in dienst van kopman Hodeg. Die ging zijn sprint echter veels te vroeg aan, waarna ook Sagan niet veel indruk maakte met zijn aanzet. Op die manier ging het tussen de verrassende spurters Groves en Halvorsen, waarvan die tweede de snelste was.

Uitslag & klassement etappe 3 Ronde van Slowakije 2021

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws