Higuita wil bij BORA-hansgrohe weer klassementsrenner zijn: 'Gevoel dat ik de kwaliteiten heb' Wielrennen
Wielrennen

Higuita wil bij BORA-hansgrohe weer klassementsrenner zijn: 'Gevoel dat ik de kwaliteiten heb'

Higuita wil bij BORA-hansgrohe weer klassementsrenner zijn: 'Gevoel dat ik de kwaliteiten heb'

Sergio Higuita hoopt na zijn transfer naar BORA-hansgrohe zijn topvorm weer terug te vinden. De 24-jarige Colombiaan brak door bij EF Pro Cycling, maar daar trok hij na 2,5 jaar de deur achter zich dicht. Bij BORA wil hij zichzelf verder ontwikkelen als klassementsrenner.

Higuita kwam halverwege 2019 bij EF terecht en het bleek meteen een match. Hij werd meteen tweede in de Ronde van Californië en vierde in de Ronde van Polen. Hij verdiende er een startbewijs mee voor de Vuelta a España, waarin hij met de besten mee omhoog ging. Hij won een etappe, maar was wel nog iets te wisselvallig om top tien te rijden. Hij werd veertiende.

In 2020 startte hij geweldig met de Colombiaanse titel op de weg en vervolgens rit- en eindwinst in de Tour Colombia. Ook werd hij derde in Parijs-Nice. Na de coronabreak zorgde een golf van valpartijen en blessures voor een serieuze dip. Hij gaf op in de Tour de France en reed daarna nog slechts twee koersdagen. In 2021 bleef pech hem achtervolgen, maar was ook de vorm simpelweg niet in orde. In de UAE Tour en de Tirreno leek het nog wel wat, maar het kaarsje doofde daarna snel. In de Tour de France ging hij vol in de aanval voor ritwinst, maar daar slaagde hij niet in.

Higuita gaat voor klassement in grote ronde

Een nieuwe ploeg moet in 2022 voor een welkom schokeffect zorgen. 'Ik wil volgend seizoen weer meedoen voor het algemeen klassement in een grote ronde', zo vertelt hij aan ESPN. 'Ik heb het gevoel dat ik de fysieke kwaliteiten heb om dat te doen. Ik word ieder jaar beter en ik denk dat ik bij BORA-hansgrohe in staat moet zijn om drie weken goed te zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws