Hindley kan zijn kracht niet uitspelen: 'Normaal speelt dat in mijn voordeel' Wielrennen
Wielrennen

Hindley kan zijn kracht niet uitspelen: 'Normaal speelt dat in mijn voordeel'

Hindley kan zijn kracht niet uitspelen: 'Normaal speelt dat in mijn voordeel'

Waar Jai Hindley zaterdag in de eerste Alpenrit zijn derde plek verloor aan Carlos Rodríguez, passeerde Adam Yates de kopman van BORA-hansgrohe na de vijftiende etappe in het klassement van de Tour de France. 'Het was weer een zware dag en duidelijk niet mijn beste.'

Waar de Tour aanvankelijk succesvol verliep voor Hindley met een ritzege en een dag in het geel, vergaat het de renner nu een stuk minder. Hij lag zaterdag bij de massale val en dat heeft hem duidelijk geen goed gedaan. 'Het is moeilijk te zeggen hoeveel invloed de valpartij van gisteren op me heeft gehad, maar ik heb weer veel geleden', aldus Hindley op de ploegsite.

'Natuurlijk stapelt de vermoeidheid zich op na drie zware dagen in de bergen, maar normaal gesproken speelt dat in mijn voordeel. Helaas niet vandaag', baalt Hindley. 'Maar goed, we konden niets meer doen. Ik heb mijn best gedaan, alles gegeven en nu gaat het erom te herstellen op de rustdag.'

Hindley: 'Ik concentreer me nu op herstellen'

Hindley ligt na de vijftiende etappe 1.17 minuut achter op de derde plek van Rodríguez en 58 seconden op Yates. 'Hoewel het podium nog steeds binnen handbereik is, concentreer ik me nu op herstellen, want ik maak pas een kans als ik weer op mijn best ben', besluit de coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws