Hoogland revancheert zich voor Sprintdeceptie met vierde wereldtitel op kilometer Tijdrit Wielrennen
Wielrennen

Hoogland revancheert zich voor Sprintdeceptie met vierde wereldtitel op kilometer Tijdrit

Hoogland revancheert zich voor Sprintdeceptie met vierde wereldtitel op kilometer Tijdrit

Jeffrey Hoogland is voor de vierde keer wereldkampioen op het baanonderdeel kilometer Tijdrit geworden. De Nederlander - die eerder verrassend vroeg werd uitgeschakeld op het sprinttoernooi - klokte overtuigend de snelste tijd.

In de middag klokte Hoogland met 57,971 seconden al de snelste tijd tijdens de kwalificaties. De Australiër Matthew Glaetzer kwam met een achterstand van een halve seconde nog het dichtst in de buurt. De andere Nederlandse deelname, Roy van den Berg - vooral bekend als starter bij de Teamsprint, kwam op zijn eerste deelname aan het onderdeel tekort. Hij noteerde de dertiende tijd, wat onvoldoende was voor een plekje in de finale.

Acht renners namen deel aan de finale, die werd afgetrapt door de Spanjaard Alejandro Martinez. Hij zette een tijd van 1.00:192 minuut. De daaropvolgende renners verbeterden aanvankelijk steeds de snelste tijd. Onder luid gejuich van de Britten klokte hun speerpunt Joseph Truman als eerste een tijd van onder de minuut: 59.092 seconden.

Er moesten daarna nog vier renners starten. De eerste was de Duitser Maximilian Dornbach. Hij had gelijk een flinke achterstand op Truman. Hoewel hij in het laatste stuk nog kwam opzetten, strandde hij op een paar honderdste van Truman, die zijn eerste plek wel vervolgens moest afstaan aan Thomas Cornish. Hij dook met 58.822 seconden als eerste onder de 59 seconden, wat sowieso goed was voor een bronzen plak.

De tweede Australiër Glaetzer was de voorlaatste starter. Na een langzamere start dan zijn landgenoot zette hij de zaken vervolgens snel recht. Met een tijd van 58.526 seconden nam hij de leiding over. Hoogland wist dus wat hij moest doen en de tijd uit zijn kwalificatie zou ruim voldoende zijn voor de overwinning. Hij kende een kanonstart en was een halve seconde sneller, Hoewel hij in het slot wat tijd moest prijsgeven, was hij met een tijd van 58.222 seconde overtuigend de snelste. Het was zijn derde opeenvolgende titel op het onderdeel en zijn vierde in totaal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws