IDL Kijktip | Koersen op geluk; hoe Ten Dam zijn maatje Dekker op sleeptouw neemt in prachtige Afrika-docu Wielrennen
Wielrennen

IDL Kijktip | Koersen op geluk; hoe Ten Dam zijn maatje Dekker op sleeptouw neemt in prachtige Afrika-docu

IDL Kijktip | Koersen op geluk; hoe Ten Dam zijn maatje Dekker op sleeptouw neemt in prachtige Afrika-docu

Afgelopen woensdag is het tweede boek van Thomas Dekker, genaamd Koersen op geluk, uitgekomen. Daarin vertelt de ex-renner uitgesproken over zijn struggles na zijn wielerloopbaan en de zoektocht naar geluk. Eén van de figuren in zijn zoektocht is Laurens Ten Dam, die Dekker op sleeptouw neemt met het gravelfietsen. En dat zie je onder meer uitgebreid terug in een prachtige docu van de twee, welke met recht de IDL Kijktip van deze week genoemd mag worden.

In de documentaireserie 'KOKOTO Gravel Magic in the Mara' gaan Ten Dam en Dekker met een heleboel andere avonturiers op pad voor de Migration Gravel Race in Kenia. Dit is niet zomaar een wedstrijd: de renners doorkruisen namelijk de Masai Mara, een zeer groot natuurreservaat in het Afrikaanse land. Dit wordt overigens prachtig vastgelegd om de documentaire, waarvoor kudos naar de makers.

Sterke vriendschap Dekker en Ten Dam

Ten Dam en Dekker bespraken de koers al eens in een podcast. 'Als je wilde douchen, moest je een jerrycan met water vullen. Dan ging je naar de douche toe en die bestond dan uit een emmer die je zelf moest vullen met dat water. Vervolgens trok je die omhoog met een katrol en dan douchte je in het net zelf gehaalde water', klonk het vanuit de mond van Ten Dam, die de koers uiteindelijk ook wist te winnen.

In de documentaire komt de vriendschap tussen Dekker en Ten Dam ook mooi aan bod, wat het een actuele docu maakt. Dekker heeft in zijn 'zoektocht naar geluk' na zijn loopbaan, waar ook depressies bij kwamen kijken, namelijk veel gehad aan zijn maat, die hem al meenam in enkele mooie gravelavonturen en dat keer op keer ook fantastisch vastlegde met zijn Live Slow Ride Fast-merk.

Onderstaande YouTube-video is de eerste aflevering van de documentaireserie. De andere afleveringen zijn te bekijken op het YouTube-kanaal Live Slow Ride Fast.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws