In de loop van de week uitsluitsel over handblessure Lucinda Brand voor deelname EK Veldrijden
Veldrijden

In de loop van de week uitsluitsel over handblessure Lucinda Brand voor deelname EK

In de loop van de week uitsluitsel over handblessure Lucinda Brand voor deelname EK

Lucinda Brand beslist samen met haar ploeg Baloise Trek Lions in de loop van de week definitief over haar deelname aan het Europees Kampioenschap in Namen aankomende zaterdag. Eerder werd al bekend gemaakt dat de Rotterdamse is opgenomen in de Nederlandse selectie.

Vlak na de bekendmaking van de achtkoppige-selectie, liet Brand via Twitter weten dat ze hard heeft gewerkt om te kunnen deelnemen aan de Europese kampioenschappen, maar dat het nog onzeker is of ze de start zal halen. Ook haar ploeg Baloise Trek Lions liet meteen van zich horen: 'We zullen Lucinda's handblessure van dag tot dag nauwlettend blijven volgen om te zien of ze medisch fit is om zaterdag te starten. Definitieve beslissing over haar start in de loop van de week.'

Snel herstel

Vorige week brak Brand tijdens de verkenning van het parcours in Tabor haar middenhandsbeentje. 'Maandag zal ik geopereerd worden (in Herentals, red.) en vanaf dat ik mag zal ik terug koersen. Het Europees Kampioenschap komt waarschijnlijk te vroeg', zei Brand toen na haar eerste ziekenhuisbezoek. Haar herstel ging dus een stuk sneller dan verwacht. Het EK vindt plaats op zaterdag 5 november, in het Waalse Namen. In 2021 pakte Brand de Europese titel op de Col du Vam.

Brand heeft dit seizoen een overwinning geboekt. Dat deed ze in de Berencross in Meulebeke. In haar drie andere gereden crossen eindigde de 33-jarige renster ook op het podium, maar niet op de hoogste trede. Brand eindigde in die crossen tweemaal als runner-up en eenmaal als derde.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws