Imponerende Pogacar complimenteert Vingegaard met optreden: 'Hij is waarschijnlijk de sterkste renner' Wielrennen
Wielrennen

Imponerende Pogacar complimenteert Vingegaard met optreden: 'Hij is waarschijnlijk de sterkste renner'

Imponerende Pogacar complimenteert Vingegaard met optreden: 'Hij is waarschijnlijk de sterkste renner'

Tadej Pogacar heeft op indrukwekkende wijze de zevende etappe in de Tour de France op zijn naam geschreven. De kopman van UAE Team Emirates kon in de slotmeters van La Planche des Belles Filles de eveneens sterke Jonas Vingegaard nipt voorblijven en verstevigde daarmee zijn leidende positie in het algemeen klassement.

Het leek er vrijdag lang op dat Lennard Kämna (BORA-hansgrohe) vanuit de vlucht van de dag de overwinning ging grijpen. De 25-jarige Duitser snelde een aantal kilometer voor de top weg van zijn medevluchters en had bij aanvang van de steile slotkilometer nog een comfortabele voorsprong. Althans, dat leek zo, want een aantal minuten later was die voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. Kämna eindigde uiteindelijk als vierde, terwijl Vingegaard namens Jumbo-Visma richting de overwinning reed. In de slotmeters was het uiteindelijk Pogacar die nog één keer kon aanzetten en de Deen alsnog net voorbijging.

Pogacar maakte van La Planche des Belles Filles groot doel

Na afloop was de Sloveen vanzelfsprekend erg blij met zijn zege, waar hij al even naar toe had geleefd. 'Het was een groot doel van mijn om hier te winnen. Het was erg lastig op het eind, zeker toen Jonas aanviel. Hij was zo sterk en op dit moment één van de beste klimmers van de wereld. Hij is waarschijnlijk de sterkste renner, met een sterk team om hem heen. Tot nu toe rijdt hij heel erg goed', zo laat Pogacar in het flashinterview weten. 'We hebben vandaag een stichting voor kankeronderzoek opgericht en ik ben blij een trots dat ik vandaag op Planche kan winnen.'

Door zijn overwinning heeft Pogacar zijn voorsprong in het algemeen klassement uitgebreid tot 35 seconden op Vingegaard. Daarachter volgen Geraint Thomas (1.10 minuut), Adam Yates (1.18 minuut) en David Gaudu (1.31 minuut). Zaterdag wordt de Tour de France vervolgd met een rit die op voorhand lijkt te zijn weggelegd voor de sterke punchers. Die zullen dan wel de Cöte du Stade Olympique (4,8 kilometer, aan 4,6 procent) als slotklim moeten overleven. Zondag staat vervolgens een rit met twee colls van de eerste categorie te wachen, waarin de verhoudingen in het klassement weer wat duidelijk worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws