In 2021 nog op Amstel-podium met Van Aert en Pidcock, maar nu niet aan de start: wat is er met Max Schachmann? Wielrennen
Wielrennen

In 2021 nog op Amstel-podium met Van Aert en Pidcock, maar nu niet aan de start: wat is er met Max Schachmann?

In 2021 nog op Amstel-podium met Van Aert en Pidcock, maar nu niet aan de start: wat is er met Max Schachmann?

Maximilian Schachmann eindigde in de Amstel Gold Race van 2021 nog als derde achter Wout van Aert en Tom Pidcock, maar staat dit jaar niet aan de start. De Duitser kiest ervoor om de Tour of the Alps te rijden na overleg met zijn ploeg, maar is nog altijd zoekende naar zijn topvorm.

Jarenlang leek de Duitser één van dé mannen te worden voor het standaard Ardennenwerk, maar medio 2021 kwam de klad er plots wat in. Schachmann was toen tweevoudig winnaar van Parijs-Nice en had op het podium gestaan van koersen als de Amstel en Strade Bianche, maar deed plots niet meer mee op de prijzen. In de Vuelta van 2021 stapte hij uit met vermoeidheidsklachten, zonder directe oorzaak.

Dat euvel zette zich in het voorjaar van 2022 voort, waarbij ook corona een factor leek te zijn. Desondanks kon hij op talent nog naar een degelijke Ronde van Zwitserland en Tour de France rijden, maar vrij snel daarna besloot hij een punt achter zijn seizoen te zetten: onverklaarbare vermoeidheid. 'Ik doe even een stap terug, maar hoop hierdoor in 2023 sterker terug te komen', klonk het.

Schachmann rijdt Tour of the Alps

Schachmann begon zijn jaar vroeg met de Tour Down Under en wilde ook goed zijn in de Vlaamse wedstrijden, maar werd in Parijs-Nice opnieuw geconfronteerd met de pechduivel: ziekte. Vervolgens finishte hij niet in de Classic Brugge-De Panne en E3 Saxo Classic, waarop opnieuw de resetknop werd ingedrukt.

Geen Amstel Gold Race dus voor de nummer drie van twee jaar geleden, toen hij als enige een antwoord had op de versnelling van Wout van Aert en Tom Pidcock. In plaats daarvan kiest zijn ploeg BORA-hansgrohe ervoor om hem ietwat meer in de luwte te laten opereren in de Tour of the Alps, om op die manier zonder prestatiedruk van start te gaan in Luik-Bastenaken-Luik en Eschborn-Frankfurt. 'We doen het nu stapje voor stapje', legt trainer Dan Lorang uit bij radsport-news.com. 'Ik denk dat we de beste Max dit jaar nog gaan zien, maar die garantie hebben we niet.'

Bij afwezigheid van Schachmann rekent BORA-hansgrohe op onder meer Ide Schelling in de Amstel Gold Race. Ook Sergio Higuita en Jai Hindley doen mee.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws