In de sneeuw van de Waalse Pijl komen ijsberen van Uno-X bovendrijven: 'Halve peloton eraf na half uur' Wielrennen
Wielrennen

In de sneeuw van de Waalse Pijl komen ijsberen van Uno-X bovendrijven: 'Halve peloton eraf na half uur'

In de sneeuw van de Waalse Pijl komen ijsberen van Uno-X bovendrijven: 'Halve peloton eraf na half uur'

Uno-X won woensdag de Waalse Pijl niet, maar de Noorse formatie maakte in een bizarre editie wel de meeste indruk als ploeg. Tobias Halland Johannessen kwam als zesde over de streep, nadat Uno-X de volledige finale met de hele ploeg op kop had gereden.

Dat ze in Noorwegen wel tegen een stootje kunnen, is met de weersomstandigheden daar niet zo gek. Toen het woensdag plots begon te sneeuwen, regenen en waaien, zagen we het rood-oranje van Uno-X plots massaal naar voren schuiven. 'We werden laat ingelicht over de omstandigheden, dus toen het begon te sneeuwen, moesten we een half uurtje wachten en lag het halve peloton eraf. Het gaf veel motivatie dat wij er als volledige ploeg nog zaten. Daar ben ik trots op.'

Johannessen kon het desondanks niet afmaken. 'Ik had goede benen, maar het was een zware en koude editie. Het was moeilijk om door te duwen op het einde, maar we mogen trots zijn op wat we als ploeg hebben gedaan vandaag', aldus de Noor tegenover onder meer Eurosport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws