In- en outsiders wielerwereld reageren geschokt op besmetting Evenepoel: 'Dit is gewoon kut met peren' Wielrennen
Wielrennen

In- en outsiders wielerwereld reageren geschokt op besmetting Evenepoel: 'Dit is gewoon kut met peren'

In- en outsiders wielerwereld reageren geschokt op besmetting Evenepoel: 'Dit is gewoon kut met peren'

Menig wielerliefhebber en -volger zag zondagavond, een paar uur na zijn tweede tijdritoverwinning, via één van de sociale of traditionele media het bericht verschijnen dat Remco Evenepoel de Giro d'Italia wegens een positieve coronatest had moeten verlaten. Eenieder die er vervolgens op maandag de binnen- en buitenlandse (sport)media op naslaat, ziet louter geschokte berichtgeving omtrent het verstek laten gaan van 'de Kannibaal van Schepdaal'.

De Italiaanse sportkrant Gazetta dello Sport spreekt in de kop van de maandageditie van een 'Giro in shock'. 'Net nu hij het roze weer had veroverd, moet hij ermee stoppen. De Giro verliest zijn grootste kanshebber op de eindzege. En er was na zijn tijdrit nog zoveel commentaar op zijn nipte zege. ‘s Avonds kregen al die twijfels een verklaring. Dit wilden we absoluut niet zien gebeuren', is het medium stellig.

'Maandag is er een rustdag en dus had de gezondheidstoestand van Remco nog kunnen verbeteren', aldus de Spaanse sportkrant AS

Ook L'Équipe, de grootste sportkrant die Frankrijk rijk is, laat het item niet via een zijstraatje passeren. 'Evenepoel verslagen door corona' wordt er op de kop van de voorpagina geschreven, waarna er in het desbetreffende artikel eveneens gesproken wordt van 'een enorme klap voor de Giro'. Ook de Spaanse dagelijkse sportkrant AS is diep teleurgesteld. 'Dit is een gigantische klap voor de wedstrijd en de fans.' Toch vermelden de redacteuren van het desbetreffende medium erbij dat ze het een ietwat opmerkelijke beslissing vinden om, nota bene op de rustdag, Evenepoel direct uit de Giro te halen. 'Maandag is er een rustdag en dus had de gezondheidstoestand van Remco nog kunnen verbeteren', klinkt het. Het advies van AS zou radicaal ingaan tegen de beslissing van Soudal Quick-Step. 'Je weet nooit wat er onderhuids gebeurt. Het is geen 9-5 job. Geen enkel risico', liet ploegbaas Patrick Lefevere optekenen.

Ook een aantal wielergedienden liet via sociale media van zich horen over één van de wereldwijd meest besproken sportitems van de zondagavond. Zo wenste meervoudig rondewinnaar Alberto Contador Evenepoel via Twitter een spoedig herstel toe. Columnist Thijs Zonneveld, die vlak voor de bekendmaking van het trieste nieuws in een AD-podcast nog bijzonder kritisch was over Evenepoel, zegt op Twitter: 'Dit is gewoon zwaar kut met peren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws