INEOS Grenadiers gooit het roer helemaal om met nieuwe CEO en performance- en race-directeuren Wielrennen
Wielrennen

INEOS Grenadiers gooit het roer helemaal om met nieuwe CEO en performance- en race-directeuren

INEOS Grenadiers gooit het roer helemaal om met nieuwe CEO en performance- en race-directeuren

INEOS Grenadiers heeft in een persbericht bevestigd dat zo ongeveer de volledige directie van de ploeg op de schop is gegaan. John Allert is, zoals geruchten al stelden, de nieuwe CEO. Ook zijn er een nieuwe performance directeur en race-directeur aangesteld.

INEOS werd de afgelopen seizoenen geleid door Rod Ellingworth vanuit de functie van teamleider. Allert neemt nu het stokje over als grote baas in het dagelijkse werk, met onder meer een verleden bij het McLaren-team in de Formule 1 en de daaruit voortvloeiende samenwerking met Bahrain Victorious, ook uit het wielrennen. Allert zal zijn werkzaamheden terugkoppelen naar Dave Brailsford en Jean-Claude Blanc, die bij INEOS Sport de hoofdverantwoordelijken zijn.

Met Scott Drawer is er ook een nieuwe performance directeur aangesteld. Drawer werkte al in meerdere sporten, bij onder meer het Britse rugby en de Britse wielerbond. Hij komt over van de Millfield School, waar hij olympische en professionele atleten begeleidde. 'INEOS gaat een interessante fase in, met grote doelen voor de toekomst', zegt Drawer. 'We willen innovatief zijn en weer winnen.'

Cummings wordt race-directeur, Erviti INEOS-ploegleider

Steve Cummings maakt door de wijzigingen promotie van ploegleider naar Director of Racing. Imanol Erviti vult op zijn beurt de leegte van Cummings op als één van de sportief directeuren. 'Ik ben er trots op dat ik deze ploeg mag gaan leiden in de grootste wedstrijden', zegt Cummings. 'We willen terug naar het hoogste schavot van het podium en hebben daarvoor een indrukwekkende groep, met ervaring gecombineerd met jonge talenten.'

Over Ellingworth wordt in het persbericht met geen woord gesproken. De Brit, die sinds 2021 bij INEOS Grenadiers werkte, verlaat het team normaal gesproken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws