INEOS Grenadiers haalt uit in ploegentijdrit Tour of Britain, Hayter nieuwe leider Wielrennen
Wielrennen

INEOS Grenadiers haalt uit in ploegentijdrit Tour of Britain, Hayter nieuwe leider

INEOS Grenadiers haalt uit in ploegentijdrit Tour of Britain, Hayter nieuwe leider

INEOS Grenadiers heeft in de derde etappe van de Touf of Britain verwoestend uitgehaald. Het Britse team was duidelijk de sterkste in de ploegentijdrit en reed Ethan Hayter naar het hoogste plekje in het algemeen klassement. Hij nam de trui over van Robin Carpenter.

De liefhebbers van ploegentijdritten konden hun hart ophalen. De Tour of Britain ging op dag drie verder met een race tegen de klok voor teams met een bijzondere finishplek. Na achttien kilometer knallen eindigen de ploegen allemaal in de Nationale Botanische Tuinen van Wales. Hoewel dat prachtige plaatjes opleverde, was het niet waar de koers om draaide.

Deceuninck sneller dan haperend Jumbo-Visma

De eerste ploeg waar wat van verwacht mocht worden, was Jumbo-Visma. De gele brigade zette aan de finish de voorlopig snelste tijd neer, maar zeer soepel oogde de machine niet. George Bennett en Pascal Eenkhoorn kwamen in de finale in de problemen, waardoor het team gefragmenteerd over de finish kwam. Hier verloor de ploeg kostbare seconden in de strijd om de dagzege. Achteraf werd duidelijk dat het in het geval van Eenkhoorn om een lekke band ging.

Deceuninck-Quick-Step dook met een sterke prestatie onder de tijd van de Nederlandse collega's. Aan de finishlijn was het team drie tellen sneller. Ploegen als Alpecin-Fenix en Team DSM moesten daarna nog over de finishlijn komen, maar bleken niet opgewassen tegen The Wolfpack. Zij namen allebei een plekje in achter Israel Start-Up Nation, dat nog verrassend sterk voor de dag was gekomen.

INEOS vaagt de concurrentie van de tabellen

De enige ploeg die nog een echte bedreiging vormde, was INEOS Grenadiers. De ploeg was als voorlaatste van het startpodium gerold en zette aan het tussenpunt een net zo snelle tijd als Deceuninck-Quick-Step neer. Het tweede deel was echter indrukwekkend, waardoor het team van Dave Brailsford aan het eind van de rit zeventien seconden sneller was.

Vervolgens moest alleen Rally Racing nog over de finishlijn komen. De Amerikanen bleken echter niet in staat om de trui van hun leider Carpenter succesvol te verdedigen. De ploeg kwam op grote achterstand over de finish en verloor daarmee de leiding in het algemeen klassement aan Hayter.

Uitslag etappe 3 Tour of Britain 2021


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws